Onlinekoncerter er fremtiden, hvis du spørger Musikbiblioteket. Efter Covid19 kan du stadigvæk streame koncerter hos dem.

Ligesom mange musikere, spillesteder, foreninger mm. valgte Musikbiblioteket at streame koncerter ud til koncerthungrende odenseanere. Men hvad der startede som et dulmende fix i coronatiden, er nu blevet til fremtidens koncerter på biblioteket. De vil nemlig fortsætte med at tilbyde dig vilde eksperimenterende koncerter, som du kan opleve i din stue ved blot ét klik.

I aften kan få et helt ensemble hjem til dig, når britiske Ex- Easter Island Head sender live fra deres kæderstudie i et rækkehus i Livepool. Derudover kan du opleve to af Odenses mest eksperimenterende musikere, når Tettix Hexer og Bullerup Autoservice sender live onsdag.

Fremtidens musikbibliotek

Under covid19 besluttede musikbiblioteket sig for at livestreame koncerter for at gøre ventetiden lidt lettere. Selvom biblioteket ikke er alene om den opfindelse, så er Musikbiblioteket faktisk det første bibliotek i Danmark, som livestreamer koncerter. Og det vil de blive ved med.

-   Vi har længe gået med tanken om at udnytte de digitale platforme til vores musikalske oplevelser udviklet med vækstlaget, og her er så den oplagte mulighed for at få kickstartet projektet, fortæller Niels Mark, der er teamleder for Odense Musikbibliotek.

Sammen med Odenses undergrundsmusikere arrangerer Musikbiblioteket onlinekoncerter med internationale navne som ensemblet Ex-Easter Island Head såvel som eksperimenterende odenseanske musikere som Tettix Hexer.

Der bliver høvlet vilde toner ud af instrumenterne, når britiske Ex-Easter Island Head sender musik live til Musikbibliotekets sociale medier. 

Flere muligheder

Udover at onlinekoncerterne når ud til mange mennesker, så er der flere fordele ved de virtuelle koncerter, fortæller Mads Led Behren, som er musikbibliotekar på Musikbiblioteket.

-  Man kan altså gøre nogle helt andre ting via en livestream end til almindelige koncerter. Det giver musikere og videofolk nye, spændende ideer, som vi vil hjælpe med at udvikle, siger Mads.

En idé er eksempelvis Onsdags-koncerten med Tettix Hexer og Bullerup Autoservice. Bullerup Autoservice, som videokunstneren Thomas Seidelin står bag, laver nemlig nyskabende animationskunst, mens Tettix Hexer fyrer op for elektroniske toner. Når koncerten sendes digitalt, er der nemlig mulighed for at lege med vilde effekter, som kun kan opleves på en skærm.

Koncerterne finder sted på Odense Musikbiblioteks Facebook-profil samt YouTube-kanal.