30-årige Gilberto Colangelo har åbnet restaurant og take away på Åløkke Allé, hvor man som det eneste sted i Danmark kan smage en kalorielet pinsa, som er en innovativ udgave af en pizza, bagt på surdej af hvedemel, rismel og sojamel.

Den skulle have været restaurant nummer to i en kæde med vokseværk, men efter Arkaden Food Markets konkurs, er nyåbnede Pinsame på Åløkke Allé nu hans eneste.

For 30-årige Gilberto Colangelo ved endnu ikke, om Arkaden og dermed hans første restaurant åbner igen, så med rekordfart har han valgt at åbne sit nye pinseria på hjørnet af Åløkke Allé og Johannevej.

Pinsa Speciale med mortadella, burrata-ost og tørrede tomater.

”Jeg håber, mine kunder følger med herud, og at nye kommer til, så flere kan prøve, hvor godt en pinsa smager,” siger Gilberto Colangelo, som i Arkaden gik fra 0 til seks medarbejdere på 16 måneder.

”Folk skal lige vænne sig til, at en pinsa smager lidt anderledes end en pizza, men så bliver de også begejstrede. En pinsa er mere luftig og sprødere end en pizza, så man kan bedre smage de ting, man putter på. Derfor skal råvarerne også være helt i top,” siger Gilberto Colangelo, som importerer både mel, mozzarella og skinker fra sit hjemland.

Pinsaen blev udviklet omkring årtusindeskiftet, og hemmeligheden ligger i melets sammensætning, hvor hvede, soja og ris er med til at binde langt mere vand end almindeligt pizzadej.

Menukortet på Pinsame på Åløkke Allé.

Samtidig lader man dejen hæve i mindst 24 timer, og i stedet for at slå luften ud, som når man former en pizza, forsøger man at bevare de luftbobler og den løse struktur, som er i pinsadejen.

”Der er knap 25 procent færre kalorier i en pinsa sammenlignet med en pizza, og det er brødet, som gør forskellen,” siger Gilberto Colangelo, som udover af lave pinsaer med gourmettopping som eksempelvis mortadellapølse med pistaciekerner også tilbereder en pinsa med nutella og jordbær.

”Pinsadejen er lige så velegnet til det søde som det salte køkken,” siger pinsakokken, som kommer fra det sydlige Italien, hvor han som 12-årig begyndte at lave mad til sin familie.

Udover at være universitetsuddannet i statskundskab og international økonomi har Gilberto Colangelo også bestået eksamen på The Pinsa School i Rom.

”Jeg slapper af, når jeg laver mad,” siger  Gilberto Colangelo, som senere tog til Rom for at læse statskundskab og international økonomi med henblik på at blive revisor.

”Men på mit sidste semester tog jeg til Danmark for at læse et par fag på SDU. Her fik jeg studiejob på en italiensk restaurant og pizzeria, og siden er jeg blevet hængende,” siger italieneren, som via en bekendt lærte om pinsaen.

”Jeg tror så meget på pinsaen, at jeg har navneregistreret Pinsame i hele EU. Det er min ambition at lave restauranter i flere danske byer og med tiden også i Norge og Sverige,” siger  Gilberto Colangelo.

”At lave mad er min passion, og alle vil jo gerne spise sundere,” siger han.

Pinsa Margherita.