I dag åbner Heartland på Egeskov med en ambition om at få sine gæster til at tale sammen, nedbryde grænser og blive klogere, mens de har det sjovt.

”Vi tror virkeligt på, at Heartland har potentiale til at starte en bevægelse, hvor vi kan rykke os som individer i vores travle samfund. Vi lever i en tid, hvor der bliver trukket mange grænser. Vi tror på, at det er kulturen, der skal nedbryde de skel, de forskelle og de grænser, der er opstået,” siger Heartlands udviklings- og kommunikationschef, Janne Villadsen.

Publikum til sidste års Mew-koncert. Foto: Heartland/Peter Kirkegaard.

I dag åbner festivalen, som er vokset fra 6000 gæster i 2016 over 12.000 gæster i 2017 til 18.000 i 2018. Og selv om regnskabstallene fortsat er i minus, er arrangørernes humør i plus, fordi Heartland på rekordtid har udviklet sig til et magisk univers i Egeskovs renæssancepark.

Maden spiller en central rolle på Heartland. Foto: Heartland/Niklas Vindelev.

”Vi er meget stolte over, hvor langt vi allerede er nået. Vi er vækstet langt hurtigere, end vi havde turde håbe på. Heartland er som festival allerede i stand til at samle, til at nedbryde grænser og til at gøre os klogere, mens vi har det sjovt, hvilket er helt afgørende” siger Janne Villadsen og understreger, at festivalen ikke er skabt for at tjene hurtige penge.

Foto: Heartland/Peter Kirkegaard.

Hun er især stolt over, at det er lykkedes at skabe en festival, som ikke kun er en musikfestival eller en kunstfestival. Ifølge udviklingschefen forenener Heartland flere forskellige genrer i et univers, som midt i al latteren og nydelsen også har et alvorligt sigte.

Matt Johnson fra The The under sidste års sjældne koncert. Foto: Heartland/Peter Kirkegaard.

”Vores mission er at skabe en kulturoplevelse, som sætter vores samtid i perspektiv. Vi tror på, at vi som mennesker forbruger mange forskellige former for kultur - og ikke bare én form for kultur – og derfor vil vi gerne vise, hvad  de forskellige kulturgenrer kan skabe sammen,” siger Janne Villadsen fra Heartland, som har musik, kunst, samtaler og mad i fokus.

Svend Brinkmann og Eske Willerslev under én af sidste års futuretalks. Foto: Heartland/Rasmus Laurvig.

”Én kulturgenre kan måske være indgangen til at prøve en anden kulturgenre. Ved at tilbyde flere kulturgenrer, prøver vi at samle publikum i større fællesskaber og få startet nogle samtaler,” siger Janne Villadsen, som gerne vil være med til at skabe sammenhæng i gæsternes tilværelse.

Foto: Heartland/Kristian Feilan.

”Vi lever i en verden, hvor vi hele tiden bliver bombarderet med indhold, og hvor vi skal lære at navigere. I den verden vil vi gerne stå som et kompas, hvor vores talks, vores mad og vores kunst kan være med til at skabe sammenhæng i gæsternes verden,” siger hun.

Foto: Heartland/Peter Kirkegaard.

Heartland er skabt i et samarbejde mellem musikgiganten Live Nation, som ejer to tredjedele af festivalen, og Egeskov Slot med greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille i spidsen, som ejer den sidste tredjedel.

Man spiser godt på Heartland. Foto: Heartland/Rico Feldfoss.

De kommende dage vil Heartland præsenterer navne som The Smashing Pumpkins, Vivienne Westwood, Solange, Rane Willerslev, The Good, the Bad and the Queen, The Racontours og danske Laidback i et opsigtsvækkende comeback.