De tre arrangører af Odense Champagne Festival vil mere end blot at sælge billetter til deres event ved Odense havnefront på fredag: De vil vise vej gennem boblerne ind i den mousserende vins smagsunivers.

"Boblerne er meget centrale for champagne, men champagne er meget mere end bare bobler. Vinen skal være god, før den bliver til champagne, og derfor er det mindst lige så kompliceret at lave champagne som al anden vin,” siger vinhandler Lars Selmer Jørgensen.
På fredag er han med til at slå dørene op til Odense Champagne Festival, som finder sted i Det Røde Pakhus hos Alfred & Camilla ved Odense havnefront. Næsten alle billetter er solgt på forhånd, hvilket glæder arrangørerne.

”Vi vil virkeligt gerne invitere folk ind i det smagsunivers, som champagnen byder på, og fortælle om dyrkningsmetoder, druesammensætninger og smage,” siger Lars Selmer Jørgensen.
Han er begejstret for champagne, som i princippet blot er en hvidvin, stukket sammen af Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay, men som ved en sekundær gæring opnår sine karakteristiske bobler.
”Champagne opnår et tryk på 5-6 bar, hvilket er mere dobbelt så højt som trykket i et bildæk, så der skal virkeligt nogle kraftige flasker til,” siger Lars Selmer Jørgensen, som har handlet med vin siden 1991.
”Jeg er verdens heldigste mand. Jeg lever af min hobby,” siger han og afslører, at han engang prøvede at arbejde som ejendomsmægler, men uden den store succes.
”Det var simpelthen for kedeligt,” siger den selvstændige vinhandler, som arrangerer champagnefestivalen sammen med Jakob Søfelde-Hansen, som også er med til at arrangere rosé- og portsvinsfestivalerne.
Tredjemanden er Niels-Martin Sand, som blandt andet står bag den store dragkonkurrence Nattens Dronning og ikke ved særligt meget om champagne.

”Jeg er ham, som gerne vil vide noget mere. Jeg har masser af gange stået nytårsaften med en tør champagne og en sød kransekage og syntes, at champagnen da var noget mærkeligt noget. Jeg bilder mig ind, at vi er mange mennesker, som ikke ved særligt meget om champagne og som derfor kan få glæde af en champagnefestival,” siger han.
Arrangementet på fredag koste 399 kroner at deltage i og inkluderer 10 glas champagne fra forskellige leverandører. Oveni kan gæsterne købe tapas, østers m.m samt yderligere champagne.