De tre arrangører af Odense Champagne Festival vil mere end blot at sælge billetter til deres event ved Odense havnefront på fredag: De vil vise vej gennem boblerne ind i den mousserende vins smagsunivers.

Lars Selmer Jørgensen lever af at sælge udelukkende europæiske vine herunder den boblende legendariske vin fra Champagne-distriktet i det nordige Frankrig. 

"Boblerne er meget centrale for champagne, men champagne er meget mere end bare bobler. Vinen skal være god, før den bliver til champagne, og derfor er det mindst lige så kompliceret at lave champagne som al anden vin,” siger vinhandler Lars Selmer Jørgensen.

På fredag er han med til at slå dørene op til Odense Champagne Festival, som finder sted i Det Røde Pakhus hos Alfred & Camilla ved Odense havnefront. Næsten alle billetter er solgt på forhånd, hvilket glæder arrangørerne.

Der bliver fuldt hus i Det Røde Pakhus på Odense Havne fredag aften, når 300-400 champagne-elskere skal smage sig gennem 10 forskellige champagner.

”Vi vil virkeligt gerne invitere folk ind i det smagsunivers, som champagnen byder på, og fortælle om dyrkningsmetoder, druesammensætninger og smage,” siger Lars Selmer Jørgensen.

Han er begejstret for champagne, som i princippet blot er en hvidvin, stukket sammen af Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay, men som ved en sekundær gæring opnår sine karakteristiske bobler.

I had the honor of taking engagement photos for of one of my closest friends, whom I’ve known since middle school, oh the journey life takes us.
Foto: Joshua Chun/Unsplash.

”Champagne opnår et tryk på 5-6 bar, hvilket er mere dobbelt så højt som trykket i et bildæk, så der skal virkeligt nogle kraftige flasker til,” siger Lars Selmer Jørgensen, som har handlet med vin siden 1991.

”Jeg er verdens heldigste mand. Jeg lever af min hobby,” siger han og afslører, at han engang prøvede at arbejde som ejendomsmægler, men uden den store succes.

If you like and utilize my work, please consider supporting me by donating via PayPal: paypal.me/billyhuy
Foto: Billy Huynh/Unsplash.

”Det var simpelthen for kedeligt,” siger den selvstændige vinhandler, som arrangerer champagnefestivalen sammen med Jakob Søfelde-Hansen, som også er med til at arrangere rosé- og portsvinsfestivalerne.

Tredjemanden er Niels-Martin Sand, som blandt andet står bag den store dragkonkurrence Nattens Dronning og ikke ved særligt meget om champagne.

Lars Selmer Jørgensen har solgt vin siden 1991, hvor han begyndte at arbejde hos H.J. Hansen. Han er oprindeligt uddannet markedsøkonom.

”Jeg er ham, som gerne vil vide noget mere. Jeg har masser af gange stået nytårsaften med en tør champagne og en sød kransekage og syntes, at champagnen da var noget mærkeligt noget. Jeg bilder mig ind, at vi er mange mennesker, som ikke ved særligt meget om champagne og som derfor kan få glæde af en champagnefestival,” siger han.

Arrangementet på fredag koste 399 kroner at deltage i og inkluderer 10 glas champagne fra forskellige leverandører. Oveni kan gæsterne købe tapas, østers m.m samt yderligere champagne.

Man kan både købe tapas og østers til festivalen. Foto: Charlotte Coneybeer/Unsplash.