Tinderbox indledte sin 5 års fødseldag med dansk og argentinsk rap og gæster med lutter pengegaver.

Det er en fornøjelse at være bæredygtig på Tinderbox, for øllet kommer i genbrugsbægre, så jo mere man drikker, jo grønnere bliver din profil.

Bæredygtige gæster på Tinderbox. Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach.

Hvis godt vejr kun tilfalder de flinkeste fødselsdagsbørn, kan arrangørerne efter den skyfrie himmel at dømme være stolte over på blot fem år at have stablet en nyklassiker i festivallandskabet på benene.

28-årige Elisa Bresson og Anna på et halvt år sælger veganske burgere og salat hos Venchi, som tidligere var en café i Pantheonsgade. ”Vi var også på Tinderbox sidste år, og publikum var helt vilde med vores mad. Vi skilter ikke med, at den er vegansk, så det er alene smagen, vi sælger den på,” siger Elisa Bresson og afslører, der ikke er bacon i burgeren, men lækon, som er lavet af rispapir.

Oveni udløser heden profitabel tørst, som man i år i Tusindårsskoven kan afhjælpe med øl og drinks i bægre med påskriften: 'Dette er et genbrugsglas! Når du returnerer det, vaskes det og bruges igen. Sådan gør man festivalen lidt grønnere'.

Den odenseanske eventmager Amin Safari er på Tinderbox, fordi han fredag er tour manager for DJ'en Anna Lunoe og skal sørge for, at alt udenfor dj-pulten spiller. ”Der vildt meget at holde styr på. Jeg vidste for eksempel ikke, at når man bliver booket til Magicbox, følger der 20 sekunders CO2-kanon med, men hvis man vil have pyro, skal man selv betale,” siger eventmageren.

Det bæredygtige perspektiv er også slået igennem backstage, hvor flere store kunstnere ifølge deres kravsspecifikation – den såkaldte rider – slet ikke vil se kildevand på flaske for deres øjne. Derfor drikker stjernerne i år af genopfyldelige dunke.

Sisse Lundsgaard på 23 år og Kristian Lunow Nielsen på 27 år tager en runde 500, inden de skal høre musik. ”Tinderbox har i år det ubestridt bedste lineup blandt danske festivaler,” siger de to, som begge er fra København og bor på Airbnb på Middelfartvej. ”Vi elsker at spille og i aftes var vi på noget, som hed Lørups og spille banko”.
Portene åbner. Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach.

Mens vi venter på Khea på Blå Scene. Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach.