Studiestartsfesten Generator arrangerer coronasikrede fester på kollegierne i Odense. Udover at festerne er gratis for studerende, så er de tophemmelige.

Med høretelefoner på kan studerende holde fest hver for sig. Studiestartsfesten Generator fyrer nemlig op for flere gratis pop-up events på Odenses kollegier.

På kollegiet Bikuben i Odense danser studerende med afstand til hinanden i lejligheder og på svalegangen. Selvom DJ’en skruer op for de vildeste beats på pulten, kan kun de høretelefonbeklædte mennesker høre festen.

Sådan var det, da Generator i fredags testede deres såkaldte Silent Disco x Generator fester af. En covid19-sikret kollegiefest, som Generator vil lave flere af i den kommende tid. Festivalen vil nemlig gerne være her for de unge i en tid, hvor barer, festivaler og koncertsale er lukket pga. covid19.

- De unge har det rigtig hårdt. Udover at de mangler deres studie og venner, så er det mennesker, som ofte er sociale og går i byen sammen. Vi håber, at vi kan give dem muligheden for at få gnisten tilbage ved det her, fortæller Generators festivalleder Tine Nyland Østergaard.

Sammen med frivillige afvikler hun i disse tider pop up fester under navnet Silent Party x Generator.  Udover at festerne er hemmelige, er de gratis for studerende, der ansøger via. Generator-festivalens hjemmeside.

Silent Party Bikuben

I fredags afholdt Generator et gratis Silent Party pop up på kollegiet Bikuben. Hvis du har lyst til at vi skal komme forbi og skabe en fest på jeres kollegie, så følg nedenstående link til Silent Party ansøgning ;-) Vi glæder os til at se jer TOGETHER WE GENERATE TOGETHER WE CELEBRATE https://generatorfestival.dk/ Odense Kommune Albani Silent Events DK Studenterhus Odense Slagteriet Musikhuset Posten Ungdomshuset Odense

Gepostet von Generator am Montag, 11. Mai 2020
Studerende fester på afstand med Generator. Videoen er optaget i fredags, hvor Generator lavede deres første Silent Disco x Generator fest. En ud af mange, fortæller Tine Nyland Østergaard, der sammen med Generator allerede planlægger den næste. Video: Generator

Topsecret party med handsker og sikkerhed

Selvom Generator er skabt for at skabe fest i gaderne, er de lydløse fester nærmest som en hemmelig aktion. Først en uge før et kollegie skal have en fest, giver Generator besked.  Beklædt med handsker og håndsprit afleverer Generator op til fem goodiebags pr. lejlighed. I poserne er der blandt andet høretelefoner og Albani øl.

De sociale medier er stille. Kun kollegiet ved, hvad der skal ske. Via hovedtelefonernes kanaler vælger festens deltagere, om de vil høre musik fra DJ’en i gården eller om de vil høre husets fælles playliste, som de har lavet forinden.

Selve fænomenet med de lydløse fester er set før covid19, hvor personer med lysende hørebøffer danser til musik, de kun selv kan høre. Men i disse coronatider er hovedtelefonerne en nødvendighed, selvom festens DJ faktisk befinder sig på kollegiet.

-  Vi skal holde afstand og vi må ikke samles. Ved at afspille musikken i høretelefoner har vi ikke høj musik, så du vil ikke opdage festen, hvis du gik forbi. Vi bruger dem simpelthen for at undgå, at vi ikke lige pludselig har 500 mennesker samlet i en gård. Med hovedtelefonerne kan vi styre antallet af mennesker, fastslår Tine, der fortæller, at hver lejlighed kan få op til fem hovedtelefoner.

Festivalleder Tine Nyland Østergaard ser frem til flere lydløse fester i Odense, mens hun venter på at Generatorfestivalen går i gang i september.

Mulige studenterfester

Udover at de studerende skal blive i deres lejlighed og deltage i festen fra vinduet eller balkonen, fortæller Generator ikke om festen på sociale medier, før den bliver afholdt. Dette er også et sikkerhedstiltag for at undgå, at for mange mennesker samles på kollegiet.

Når forsamlingsforbuddet hæves til 30- 50 personer den 8. juni, vil Generator udvide Silent Party- formaterne, så de nyklækkede studenter kan få en fest.

-  Vi vil fejre dimittenderne ved at lave studenterfester, hvor vi kommer med setuppet til deres små havefester, siger Tine.

Sammen med Generator-holdet er hun i fuld gang med at gøre klar til årets Generatorfestival, som hun håber at kunne afvikle, når forbuddet imod større forsamlinger ophæves den 31. august. Indtil da sørger Generator for balkon- og baggårdsfester.

På deres facebookside kommer der løbende informationer og billeder op om Generators nye tiltag henover sommeren.