Bag de rare øjne befinder der sig en dygtig forretningsmand og business angel, der er udlært hos A.P. Møller - Mærsk, men som for godt 10 år siden var helt nede og vende og siden har arbejdet sig op igen.

”Min far lærte mig, at man altid skal behandle andre mennesker godt, og det forsøger jeg at gøre,” siger 46-årige Tahir Siddique, som genåbner Arkaden under navnet Arkaden Street Food formenligt i næste uge .

”Konceptet bliver det samme, men med flere aktiviteter, større børneområde, en scene med musik og events samt en pop op-bod for iværksættere, som gerne vil prøve deres gastronomiske idé af,” siger Tahir Siddique.

Han har de seneste 10 år haft så stor succes som forretningsmand, at egenkapitalen i hans holdingselskab nu er mere end solid. Men beløbet ændrer ikke på Tahirs beskedne tilgang til livet.

”Pengene gør mig handlekraftig. Jeg kan investere hurtigt, når jeg ser en mulighed, for jeg ikke skal ud og låne penge,” siger han.

”Men jeg dyrker ikke luksus. Jeg har et nybygget hus i Skibhus-kvarteret, en brugt Peugot-familiebil og en brugt Mini. Når jeg er i København for at pleje mine forretninger, kører jeg stadig rundt i min fars gamle Kia Picanto. Og hvis du spørger til motorstørrelsen i mine biler, kan jeg ikke svare dig,” siger Tahir Siddique, som ikke havde planlagt, han skulle ind i restaurationsbranchen.

Tahir Siddique kunne ikke bære, at Arkaden skulle lukke, så han overtog selv lejemålet.

”Jeg spiste tit frokost på Arkaden Food Market og kunne godt lide stedet og de mange forskellige mennesker, der drev boderne. Da jeg så kiggede ned i de regnskaber, jeg kunne få fat i, efter at de seneste ejere lukkede, kunne jeg se, der var et stort potentiale,” siger den 46-årige Tahir Siddique, som hurtig fik en aftale i stand med Nordicals og Karsten Bill Rasmussen.

”Alle havde en interesse i, at vi fik genåbnet Arkaden så hurtigt som muligt. Derfor er jeg også lykkelig for, at 10 ud af de 11 tidligere bodindehavere er tilbage, så vi kan åbne engang i næste uge,” siger den 46-årige investor, hvis far kom til Danmark fra Pakistan som arbejdsmand i 1960'erne.

En af de 10 boder, som er vendt tilbage, er Pinsame, som bager lækre og kaloriemagre pinsaer, som er en videreudvikling af pizzaen.

Tahir selv er vokset op i Brøndby, blev udlært hos A.P. Møller Mærsk og nåede at arbejde i rederiet i 10 år, inden han stiftede sit eget firma, som indsamlede og videresolgte sportsresultater til medier og bettingfirmaer.

Men efter et salg af virksomheden og en skilsmisse for godt 10 år siden var Tahir Siddique nødt til at begynde forfra, og de år glemmer han aldrig.

”Pengene var små. Jeg nåede endda at få slukket for strømmen i min lejlighed,” siger forretningsmanden, som heldigvis havde en god relation til grundlæggeren af den verdensomspændende resultatportal livescore.com, hvor han fik job og arbejdede som direktør frem til 2017.

Til dagligt vil Tahir Siddique passe sine andre forretninger fra sit kontor i Kongensgade.

”Jeg kan stadig huske, hvordan det var ikke at have penge. Derfor har jeg i dag stor forståelse for små iværksættere som dem, der skal drive boderne her i Arkaden. De tabte deres depositum, og for dem er 50.000-60.000 kroner mange penge,” siger investoren, som derfor har valgt ikke at opkræve depositum af sine lejere.

”Jeg er dybest set lykkelig for, at de vil være med til at drive Arkaden Street Food videre. Det er jo dem, der skal skabe succesen, for jeg skal ikke blande mig i det daglige,” siger Tahir Siddique, som også har fået forpagtere til at drive baren, så han ikke behøver at komme i Arkaden dagligt.

”Det er også sådan, jeg driver de andre virksomheder, jeg har investeret i. Jeg kommer med kapital og vil også have lov til at stå for regnskaberne, for det er iværksættere ikke særligt gode til. Men ellers skal de mennesker, som har skabt virksomheden og har passionen, selv stå for den daglige drift,” siger han.