Når de to odenseanske fætre Victor og William spiller på Flakhaven i aften, er det med et federe show og lidt dybere tekster, end da VKATION lige var blevet nummer fire i X-Factor i foråret 2017.

”Der sker bare meget, fra man er 16 år, til man er 19 år. Bare det, at dine forældre ikke får noget at vide, når man som 18-årig har fravær i gymnasiet, er kæmpe stort,” siger Victor Kruse, som blev student i sommer og fylder 19 år senere på måneden.

Sammen med sin jævnaldrende fætter, William Kristensen, stillede han op som popduoen VKATION i X-Factor i foråret 2017, hvor de blev nummer 4. Efter en længere pause fandt de i 2018 sammen med DJ, eventmager og manager Amin Safari og blev kort efter signet af Sonys Heritage-label, hvor VKATION foreløbig har udgivet 6 singler.

William Kristensen (til venstre) og Victor Kruse (til højre) er fætre og begge opvokset i Odense. Da de var børn, mødtes de kun til familiesammenkomster. Men da de blev teenagere og fik fælles venner, begyndte de at hænge ud sammen og begyndte at spille musik sammen i det, der siden blev til VKATION. Foto: PR/Elisabeth Eibye.

”Vi synes, det går rigtigt godt for tiden. Lige nu spiller vi en serie gadefester, og der kommer løbende flere singler og klubjobs,” siger Victor Kruse, der bruger det meste af sin vågne tid sammen med sin fætter på at spille og komponere musik.

”Vi laver rigtigt meget musik for tiden. Noget af det vil vi gerne have udgivet, men noget er nok for nørdet til, at nogen vil udgive det. Stilmæssigt spiller vi pop, men med en del inspiration fra urban hiphop,” siger Victor Kruse, som er stolt over de 6 singler, de har fået udgivet.

”Men det fedeste er helt klart at spille live. Bare det at se på folk, det kan lide vores musik, og høre teenagere, der skriger. Det er en fantastisk oplevelse,” siger Victor Kruse, der står alene på scenen sammen med sin fætter og synger til backingtracks, når de er ude.

De to fætre kan spille de fleste instrumenter selv og er også alene på scenen, når de spiller klubjobs, men drømmer om at få samlet et liveband og spille lidt større venues. Foto: PR/Elisabeth Eibye.

”Men vi drømmer da om at få stablet et liveband på benene. Vi er begge to meget glade for musikinstrumenter og ville elske at have et band i ryggen, når vi er ude,” siger Victor Kruse, som glæder sig til at spille på Generators Mainstage på Flakhaven i aften klokken 18:30.

”Vi er blevet meget bedre på en scene siden X-Factor. Vi har meget mere energi og er nok også blevet mere voksne både i vores tekster og på en scene,” siger Victor, der selv har fået sig en enkelt tatovering, mens fætteren har fået adskillige.

”Vi er blevet et par år ældre og er begyndt at få øjnene op for metaforer og sproglige billeder. Men det poetiske må heller ikke blive for dybt. Vi elsker stadig bare at synge om søde piger,” siger Victor Kruse.