I Sankt Gertruds Stræde ligger cocktailbaren Visit, hvor gæsterne skal hygge sig, mens deres smagsløg overraskes og forkæles.

Visit er en pianobar, selv om der hverken står klaver, piano eller flygel i de dybe lokaler i Sankt Gertruds Stræde.

”Dét er vores klaver, og flaskerne er vores tangenter” siger 30-årige Simon Sjødahl og peger på barens speed rack med de mange spiritusflasker, mixere og mixturer.

Den lange hylde med høje kanter i rustfrit stål er monteret på bardisken i hoftehøjde, så deres travle hænder hurtigt kan gribe om halsen på en italiensk amaro, en amerikansk bourbon eller en hjemmerørt sirup.

I speed rack'et står flaskerne parat til at blive grebet og brugt i en klassisk drink eller en nyudviklet cocktail.

Nogle gange spiller de evergreens som gin & tonic på deres klaver, andre gange er der ønskekoncert, når en gæst gerne vil udfordres.

”Ud fra gæstens præferencer og smagsprofil sætter vi en ære i at lave en cocktail, som vedkommende kan lide, og måske aldrig har smagt før. På den måde kan vi også udfordre gæsten til at prøve noget nyt,” siger Rasmus Greve Christiansen.

Rasmus og Simon er så skrappe til at mixe cocktails, at de er inviteret med på Heartland om halvanden uge, hvor de skal afholde en masterclass.

”Vi kan tage en cocktail i alle retninger, og vi er ikke bange for at udforske og eksperimentere. Men fordi vi ved, hvad de forskellige typer af alkohol, mixere og andre ingredienser kan hver for sig og ikke mindst i forening, går det altid godt,” siger Simon Sjødahl.

De to åbnede Visit for et halvt år siden, efter at de havde mødt hinanden og arbejdet sammen i to år på MASH på Flakhaven.

Der serveres også enkelte specialøl og et godt glas vin på Visit, men det er cocktails og drinks, der er i fokus.

”Vi var enormt glade for at arbejde på MASH, og vores løn var også markant bedre. Men vi måtte bare have vores eget,” siger Simon Sjødahl, som har en MBA fra SDU.

”Mit speciale handlede faktisk om, hvor svært det er for virksomheder på vores størrelse at overleve. Så vi ved godt, det er et meget risikabelt projekt, vi har kastet os ud i. Men så har vi også alt at vinde,” siger den 30-årige Simon Sjødahl.

Fire slags gin med hver sin smag og er nok, hvis man spørger de to bartendere, som bruger gin fra Danmark, Finland, Japan og England.

De har begge mange års erfaring som bartendere og cocktailshakere fra odenseanske barer og restauranter, men de savnede begge en decideret cocktailbar.

”Heldigvis ser det også ud til, at odenseanerne vil det hér. Vi er i hvert fald ret begejstrede for den modtagelse, vi har fået. Folk vil gerne gå ud og drikke cocktails. Ja, Odense er blevet en cocktailby,” siger 29-årige Rasmus Greve Christiansen, der har læst medievidenskab på SDU.

Visit ligger tæt på andre barer og restauranter i området omkring Ove Sprogøes Plads. "Vi opfatter dem som kolleger, og vi hjælper hinanden, når vi kan," siger indehaverne af Visit.

De to havde en plan om, at de ikke behøvede at ansætte personale, men trykket fra gæsterne især fredag og lørdag aften har været så stort, at de har knyttet en række deltidsansatte til Visit.

”Det er os, der står i baren, mens vores medarbejdere hygger om gæsterne og sørger for, at alle har det godt. Det vigtigste for os er, at vores gæster kan slappe af og have en god aften, for hvis de har dét, så bilder vi os ind, at de kan få lyst til at komme igen,” siger de to bartendere og klaverboksere.

Visit har spiritus fra hele verden på sine hylder fra pisco fra Peru til absinth fra Paris.