55-årige Lars Henriksen er uddannet lagerekspedient og har solgt Apple-computere og æble-gadgets til odenseanerne siden julen 1989. Da han begyndte, vidste han intet om computere.

”Jeg har efterhånden noget ballast, men jeg er ikke for klog. Jeg vil også hellere være kendt som ham den ærlige end som en nørd,” siger Lars Henriksen, der for 30 år siden begyndte at sælge computere i Odense.

”Efter tre måneder bad jeg min chef om at fyre mig, for jeg fattede ikke en bjælde af, hvad der foregik. Heldigvis sagde han, at jeg skulle give det en chance. Det er jeg glad for i dag,” siger Lars Henriksen, som er ansat i Humac i Vestergade, der tidligere har haft navne som Officeline, Powerteam og Computermac.

En yngre Lars Henriksen, som i begyndelsen af sin karriere intet vidste om computere. "Jeg er nok blevet lidt dygtigere med tiden," siger han i dag.

”Jeg skulle bare over en hurdle, men uden at blive ekspert i teknikken. Jeg kunne jo se, at de rigtigt nørdede sælgere kunne snakke bits og bytes i dagevis, men de fik ikke solgt særligt meget,” siger Lars Henriksen, som stadig lægger vægt på at være ærlig og troværdig.

”Det hænder, jeg siger noget rigtigt klogt til en kunde. Men de kan nu bedst lide, at jeg på jævnt dansk fortæller, hvad jeg ved om de forskellige maskiner, og holder mig fra at gætte. Heldigvis passer det, hvad jeg fortæller dem,” siger Lars Henriksen, som er fra Ubberud og uddannet lagerekspedient i autoreservedelsbranchen.

Lars Henriksen har mange faste kunder, som godt kan lide, at han ikke forsøger at oversælge sine produkter.

Efter at have solgt brede fælge i en periode kom han til Bilka, hvor han blandt andet arbejdede i deres havecenter i en periode.

”Da jeg begyndte, kendte jeg ikke en eneste plante. Men jeg sagde til mig selv, at det kunne jeg vel lære,” siger Lars Henriksen, som kom ind i computerbranchen, da nogle tidligere kolleger fra Bilka åbnede computerforretning.

”Jeg er heldig med, at jeg kom til at sælge Mac og ikke pc. Mac-kunder er nok en tand mere optaget af computerens design og kreative egenskaber end af teknisk ydeevne,” siger Lars Henriksen, som både stod bag disken, da iMac'en blev introduceret i 1998, iPod'en i 2004 og de første iPhones i 2007.

”I dag er konkurrencen meget hård, for du kan købe Mac både på nettet og i supermarkeder. Men hos os får du stadig en personlig betjening og vejledning, og vi sørger for, at din maskine virker, når du kommer hjem,” siger Lars Henriksen.