Af Marie Toft

I onsdags var der kamp om at komme i bestyrelsen til Studenterhus Odense!

Det er første gang, det er sket, og det vidner om, at Studenterhuset er blevet en markant institution midt i Odense, siden det åbnede på Amfipladsen på Brandts i efteråret 2013. Det er ikke for meget at sige, at det sidenhen har slået sig fast som et attraktivt samlingssted for byens 25.000 studerende.

”Men, Marie, kunne man ikke argumentere for, at det burde det jo også være, da det er et studenterhus?” Jo, naturligvis. Men det handler ikke kun om, at vi studerende kommer og læser til eksamen i vore læseferier, hvor Studenterhuset er rammen om mange studerendes forberedelse til eksamen. Det handler heller ikke kun om, at vi studerende benytter os af de mange faglige og kulturelle aktiviteter, som huset tilbyder.

Det handler mindst ligeså meget om, at vi studerende har lyst til at bidrage til huset og til fællesskabet. Ikke blot vores eget, men hele byens fællesskab, for vi studerende er også en del af Odenses liv. Både mens vi læser, og bagefter, hvis vi slår os ned i Odense.

Det blev cementeret i onsdags under generalforsamlingen, hvor der var kampvalg. Seks studerende i alderen 19 til 32 år stillede op til fire pladser. Tre studerende stillede op til to suppleantpladser. For første gang nogensinde i Studenterhusets historie var der stemmelighed, så vi måtte stemme på ny. Det gav nogle gode grin og en fantastisk stemning – fordi alle ville jo bare så gerne!

Jeg synes, at det viser et virkeligt højt niveau og skønne ambitioner hos dem, der stillede op, for de vil virkelig gerne være med til at præge Studenterhuset.
Det gør mig faktisk ret stolt på Studenterhusets og byens vegne. Studenterhuset har siden åbningen i 2013 nærmest været helt åben for driftige studerende, der gerne vil skabe noget. Hvis man har en idé til et event, så er der nærmest ikke det, der ikke kan lade sig gøre. Og det er jo fantastisk at bygge et hus op på den måde. Af studerende – for studerende.

Men vi skal ikke glemme, at Studenterhuset også er for gæster, der ikke er studerende. For folk, der bare godt kunne tænke sig at smage en af de 20 øl på fad, som huset nu kan tilbyde til en ret billig penge. Og for folk, der gerne vil have gode kulturoplevelser, for kun de færreste kulturoplevelser er skræddersyet udelukkende til studerende. Så måske er der også noget for dig at slå et smut forbi Studenterhuset, når du er på Brandts?

Jeg har tidligere været med i bestyrelsen, men trådte ud, da jeg fik tvillinger. Nu ser jeg frem til at bruge det næste år som bestyrelsesmedlem på at udvikle og implementere en kultur- og eventstrategi, så bestyrelsen og den daglige ledelse kan skabe endnu bedre events og kulturelle oplevelser for hele Odense. På gensyn på Amfipladsen 6

32-årige Marie Toft er professionsbachelor i innovation og entreprenørskab og underviser i eventmanagement på UCL. Hun er mor til tre.