Når Arkaden Street Food åbner en af de kommende dage, står iværksætteren Mehmet Polat parat med et afslappet, vegansk og bæredygtigt alternativ til klassisk fast food i sin bod 'Let's B Frank'.

”Kødet var ikke det sværeste at undvære. Det er osten, som jeg stadig savner,” smiler 29-årige Mehmet Polat, som de seneste halvandet år har levet vegansk, selv om han egentlig ikke bryder sig om at blive kaldt veganer.

”Jeg synes, diskussionen er blevet for kategorisk. Personligt blander jeg mig ikke i, hvad andre spiser, og hvordan de lever deres liv. Alligevel havner sådan nogle som mig, der bare gerne vil undgå kød og mejeriprodukter, nemt i gruppen med militante veganere,” siger Mehmet Polat, som åbner madboden Let's B Frank i det nyåbnede Arkaden Street Food en af de nærmeste dage.

”Med Let's B Frank vil jeg give mine kunder en mulighed for at spise lækkert, hurtigt og bæredygtigt, uden at de behøver at købe ind på den helt store veganerdagsorden,” siger iværksætteren, som vil servere fem slags burgere med forskellige smage, fritter og dip.

Mehmet Polat glæder sig til at servere bæredygtig fast food med masser af smag. Foto: PR/Let's B Frank.

På menuen er blandt andet den berømte Philly Cheese-burger, som paradoksalt nok er kendt for sin unikke smag af bøf og ost i en smørbagt bolle, men i Arkaden kommede den i en vegansk udgave.

”Det kan sagtens lade sig gøre at tilberede en super lækker Philly Cheese, lavet med plantebaserede alternativer og kokosfedt,” siger han og peger på, at selv Schulstad er hoppet med på den veganske bølge og nu bager briocheboller uden smør.

”Og jeg ved, hvad jeg snakker om, for jeg har boet et halvt år i New York, hvor jeg spiste rigtigt mange Philly Cheese-burgere med kød og ost,” griner Mehmet Polat, som valgte at blive veganer primært af dyreetiske årsager, men også af hensyn til klimaet og sin egen sundhed.

Han er oprindeligt fra København, voksede op i den hårde del af Nordvest-kvarteret og blev uddannet politimand i 2015, men valgte alligevel restaurationsbranchen.

'Frank' er både et ord for 'ærlig' og navnet på Let's B Franks mascot. Foto: PR/Let's B Frank.

”Siden jeg var 5 år, havde det været min drøm at blive politimand. Men selv om jeg elsker action og adrenalin, så kunne jeg bare mærke, det ikke var mig," siger han.

"Jeg har altid været en glad dreng, men mine venner påtalte, at jeg begyndte at miste min empati. Jeg var glad for uddannelsen og kollegerne, men jeg blev overrasket over, hvor hårdt klientellet og livet som politibetjent er,” siger Mehmet Polat, som i stedet vendte tilbage til Joe & The Juice, hvor han også havde arbejdet inden politiskolen.

”Jeg nåede at være barmanager to steder i København, regionschef i New York i et halvt år og ansat på hovedkontoret, inden jeg sagde op i december sidste år for at udvikle Let's B Frank,” siger Mehmet Polat, som takker Google for, at han fik udviklet sit restaurantkoncept og lavet en attraktiv forretningsplan.

Let's B Frank byder på fem burgere med vidt forskellige smage. Foto: PR/Let's B Frank.

”Jeg vidste jo ingenting og kan ikke snakke CBS-sprog. Men jeg kunne finde ud af at google 'how to make a businessplan' og lave nogle fornuftige analyser,” siger restauratøren, som formåede at finde investorer uden at have grillet så meget som en eneste Let's B Frank-burger endnu.

”Som navnet Let's B Frank antyder, så er jeg meget ærlig, og det gav bonus,” siger Mehmet Polat, som har planer om at åbne restauranter i andre byer.

”Jeg tror, tiden er moden. Folk vil gerne spise sundere og måske endda vegansk, uden at de ønsker at træde inde i et helt vegansk univers,” siger han.