To studerende fra SDU TEK vil med en ugentlig podcast hjælpe byens unge med at følge med på nyhedsfronten og finde de rigtige steder at gå i byen.

Om dagen læser de på SDU, og om natten arbejder de i byens natteliv som dj's, musikere og bartendere.

”Vi vil bygge en podcast op, som kan hjælpe unge med at navigere rundt i alt det, der sker i Odense, samtidig med at de bliver orienteret om musik, nyheder og politik,” siger 25-årige Asbjørn Brøndel, som læser Product Development and Innovation på SDU.

Plattenslagerne hjemme hos Magnus. Foto: Plattenslageriet/Sebastian Diderik Moldt.

”Vi kan se, at der sker en helt masse ting her i Odense, som der simpelthen ikke er nok, der ved noget om. Her tænker vi især på tilflytterne og de studerende, som måske ikke har det store 'gå-i-byen'-netværk. Det segment vil vi gerne hjælpe med at integrere, så vi alle sammen kan få glæde af alt det, Odense tilbyder,” siger 23-årige Magnus Kaas-Larsen, som læser Software Engineering på SDU TEK.

De to ungersvende har netop udsendt deres første tre kvarter lange podcast, som er optaget hjemme i Magnus' dagligstue.

Asbjørn Brøndel og Magnus Kaas-Larsen. Foto: Plattenslageriet/Sebastian Diderik Moldt.

”Den afspejler vores egne interesser, og vi kommer omkring emner som festivaller, politik, natteliv, film og musik,” siger Asbjørn og Magnus, som kalder deres podcastkompagni for Plattenslageriet.

”Navnet er kommet efter længere brainstorming. Vi er ikke uddannede journalister, og vi læser ikke journalistik. Men vi har enorm interesse i journalistik. Det er en hobby for os, et hjertebarn om man vil. En plattenslager er jo én, der ikke er uddannet indenfor det felt, som han arbejder indenfor. Vi ønsker ikke at lege journalister, men da vi kører en podcast i news-segmentet, vil man godt kunne kalde os plattenslagere, da vi leger, hvor vi ikke må,” siger de to, som mener, de har fundet en niche.

Asbjørn Brøndel med kaffe i hånden. Foto: Plattenslageriet/Sebastian Diderik Moldt.

”Der er flere podcasts derude, som dækker nogle af de emner, vi også dækker. Men vi mener ikke, der er nogen, som giver de studerende og de unge i Odense et sammenkog af, hvad der er sket den seneste uge, og hvad der skal ske, pakket ned kort og godt,” siger de to plattenslagere.

De er selv tilflyttere og er stadig overraskede over det antal af koncerter, butiksåbninger og events, Odense byder på.

Magnus Kaas-Larsen ligeledes med kaffe i hånden. Foto: Plattenslageriet/Sebastian Diderik Moldt.

”Odense er en by med kæmpe potentiale. Der er mange unge, der er store firmaer, og der er et bredt udvalg af events ugen igennem. Især her om sommeren summer byen helt vildt. Om det er unge i Mosen, der drikker øl og har deres egen højttaler med, eller om det er live musik på Amfiscenen,” siger Magnus Kaas-Larsen.

”Havnen udvikler sig også og bliver mere og mere tiltalende at hænge ud i, nu hvor man også kan få mad dernede. Det er en by, der oser af udvikling, og de tilflyttende studerende er selvfølgelig en stor part af dette. Vi har lavet podcasten for at hjælpe med at binde byen sammen, og give folk et medie, der samler de her informationer. Om det er en ny burgerbar, iskiosk eller festival, så vil vi dække det,” siger Asbjørn Brøndel.

Plattenslageriets første podcast kan høres på Spreaker og Spotify.

Plattenslagerne hjemme hos Magnus. Foto: Plattenslageriet/Sebastian Diderik Moldt.