29-årige Umat Sakarya har allerede været ude at se på permanente restaurationslokaler i Odense, hvor han boede i sine teenageår. Men inden han for alvor går i flæsket på de lokale restauratører, vil han frem til jul teste sit sulekøkken af på Anarkist.

Uanset om Umut Sakarya svinger skålen med brun sovs eller sin dansepartner i Vild Med Dans, sker det med store armbevægelser.

Men bag de voldsomme armsving gemmer der sig en mand, der var ensom som teenager og som har hentet sin største gastronomiske inspiration på et plejehjem.

”I fire år lavede jeg mad til beboerne på Plejehjemmet Adelaïde i Charlottenlund. Selv om jeg har lavet mad mange fine steder både før og siden, så var det på Adelaïde, jeg fik øjnene op for, hvad god og veltillavet dansk mad kan betyde for andre mennesker,” siger Umut Sakarya, som i Odense har arbejdet både hos Thomas Pasfall og Martin Pilsmark i Nr. 61.

”Jeg kunne se, hvor meget beboerne glædede sig til maden, så jeg gjorde mig umage og lærte at lave alle de danske retter fra bunden,” siger Umut, som fra i dag og to måneder frem tilbyder sine nyklassiske ribbenssandwich med sovs på Anarkist Beer & Food på Albani.

”Jeg vil meget gerne åbne et spisested i Odense, men konkurrencen er frygtindgydende lige nu. Derfor vil vi de næste to måneder undersøge, om folk i Odense er lige så glade for stegt flæsk og sprøde ribbensburgere, som de er i København,” siger kokken, som laver sine store baljer med brun sovs på stegesky, piskefløde og rødvin.

”Ikke noget med at putte en bouillonterning i noget kartoffelvand og kalde det for sovs,” siger den kvalitetsbevidste flæskefan.

Hvis man overmandes af mæthed, kan en Fernet Branca til en 10'er sikkert sætte gang i fordøjelsen.

Han er fra Tyrkiet, men kom som 13-årige til Danmark med sin mor og sin bror. De slog sig ned i Sanderum, hvor der ikke var mange tyrkere af snakke med.

”Jeg var både ensom og indelukket som barn, så jeg havde god tid til at gå at tænke mig om. Jeg så en masse Familien Gyldenkål på video, og i dén familie er måltiderne både familiens omdrejningspunkt og et symbol på fattigdom og rigdom,” siger Umut Sakarya, som siden kom i kokkelære i Odense og Købehavn.

I dag har han både restaurant, kro og grillbar på Nørrebro, deltager i TV2's Vild Med Dans og har nu også åbnet pop-up i Odense.

”Heldigvis har jeg fået lokal assistance, så det skal nok gå,” siger Umut og nævner ungdomsvennen Stefano Foschi, som i forvejen driver Restaurant Fynboen i Nørregade og Ristorante Capri i Dronningensgade.