Holdet bag TB19 er især stolte over musikken og den udvikling, festivalpladsen har været igennem på blot fem år.

”Musikken var mere end hæderlig allerede det første år, men pladsen har vi været nødt til at udvikle over en årrække. Nu mener vi, at vi har fået skabt de mange oaser, smutveje og selvstændige områder, der er med til at skabe den helt unikke Tinderbox-stemning,” siger talsmand og pressechef, John Fogde.

Han er især stolt over, at Tinderbox i år har købt kunstnere for 58 millioner kroner, hvilket i Danmark kun overgås af Roskilde Festival, der har købt sang og musik for 65 millioner kroner.

Den tidligere Hannah Montana-barnestjerne og nu storsælgende popkunstner med de provokerende videoer, 26-årige Miley Cyrus, lukker Rød Scene fredag aften. Foto: PR/Tinderbox.

”Vi synes, vi har købt musik for et vanvittigt højt beløb, men det gør, at vi kan præsentere et af de bedste musikprogrammer i hele Europa i år. Vi er helt klart havnet i eliten blandt de europæiske kvalitetsfestivaler,” siger John Fogde og nævner navne som Neil Young, Swedish House Mafia, Chainsmokers, Miley Cyrus og J Balvin.

Han understreger samtidig, at Tinderbox aldrig har været tænkt som en progressiv indierockfestival, men som en stor, bred musikfestival.

Danske Jenny Rossander aka Lydmor spiller på Teltscenen fredag aften. Foto: PR/Tinderbox.

”Vores ambition med Tinderbox har hele tiden været, at vi skal være en mainstream-festival, der favner bredt og tilbyder musik af høj kvalitet,” siger John Fogde og håber, at det stærke musikprogram i forening med den alsidige plads vil styrke publikums oplevelse af festivalen.

”Jeg er meget enig i, at der skal mere til at skabe en festival end bare en række koncerter på nogle få dage. Med vores meget alsidige program og de mange scener og oaser kan man i år for alvor skabe sin helt egen unikke festivaloplevelse. Mange vil komme hjem med vidt forskellige oplevelser og minder, fordi man på grund af festivalens diversitet kan sætte sit eget program sammen,” siger John Fogde.

Chainsmokers er i lighed med Swedish House Mafia så stort et elektronisk navn, at de er placeret på en af hovedscenerne på Tinderbox, selv om deres kernepublikum holder til på Magicbox. Foto: PR/Tinderbox.

Udover de store klassiske scener, Blå Scene og Rød Scene, råder Tinderbox både over Teltscenen med plads til store navne som Wolfmother, Rick Astley og Giorgio Moroder samt den efterhånden legendariske Magicbox-scene.

”Magicbox har sin egen selvstændige identitet, som vi er meget stolte over. Vi er jo den eneste festival i Danmark, som tager EDM seriøst og dedikerer en hel scene og et helt univers til Electronic Dance Music,” siger John Fogde, som også er glad for festivalens Groove Box-scene.

”Det er vores mere klub-agtige scene, hvor vi præsenterer comedy og 90'er musik. Den scene var folk ret vilde med sidste år. Jeg tror, succesen skyldes, at folk søger mangfoldigheden og adspredelsen og ikke kun vil gå i pendulfart fra koncert til koncert,” siger talsmanden.

Han mener ikke, publikum skal være bekymret over, at Tinderbox sammen med NorthSide blev overtaget af den amerikanskejede livemusik-gigant Superstruct Entertainment for et par måneder siden.

”Vores nye ejere har selvfølgelig et økonomisk incitament for at investere, men de er kloge mennesker, som godt ved, at danskere vil have et kvalitetsprodukt. Derfor kunne vi aldrig finde på at udvande produktet, men vi vil derimod gøre brug af de fordele, der er ved at kunne samarbejde med de andre festivaller i organisationen om for eksempel booking af artister samt om at udvikle nye initiativer indenfor bæredygtighed,” siger John Fogde fra Tinderbox, som i år vil intensivere sin sortering af affald, så 60 procent kan genanvendes.

John Fogde er talsmand og pressechef for både Tinderbox og NorthSide. Foto: PR/Tinderbox.