BoligGruppen er i gang med at lave 30.000 kvadratmeter kontorlokaler i Odense SØ om til et fleksibelt slaraffenland for techvirksomheder i voksealderen.

”Virksomhederne skal bare koncentrere sig om at vækste deres kerneforretning, så sørger vi for alt det andet rundt om,” siger udviklingsdirektør Susanne Blix fra BoligGruppen, som er i fuld gang med at skabe en ny bydel med navnet Tech Town Odense i området vest for Rosengårdscentret og tæt på SDU, motorvejen og den kommende letbane.

BoligGruppen råder allerede over 20.00 kvadratmeter lokaler, fordelt på fire bygninger, og er ved at opføre en ny bygning på 2600 kvadratmeter, som står færdig til april. Senere kommer flere bygninger til, så det samlede areal når op i nærheden af 30.000 kvadratmeter.

”Inden vi gik i gang, interviewede vi en lang række tech-virksomheder på Fyn og i Jylland for at høre, hvilke behov de som scaleup-virksomheder har, når de leder efter lokaler. Og kodeordet er fleksibilitet,” siger Susanne Blix, som har arbejdet tæt sammen med strategi- og designvirksomheden Brems & Co. om processen, som mundede ud i etableringen af en hel ny bydel med eget brand.

 Vega, Aurora, Pegasus og Sirius er eksisterende bygninger, Titan er under opførelse, mens Supernova er i projekteringsfasen. Illustration: PR/BoligGruppen.

”Scaleup-virksomheder er kendetegnet ved, at de det ene år måske er 150 ansatte, det næste år er de 250, og året efter har de måske solgt fra og er nede på 100 medarbejdere igen. Derfor kan de ikke leve med de sædvanlige, meget lange lejekontrakter, hvor de binder sig 7-10 år frem i tiden,” siger Susanne Blix.

Hun fortæller, at scaleup-virksomheder udover fleksibilitet både hvad angår lejekontrakt og antal kvadratmeter også efterspørger faglige og sociale fælleskaber.

Susanne Blix er bank- og regnskabsuddannet, men har arbejdet 15 år som erhvervsmægler og de seneste 10 med ejendomsudvikling.

”Medarbejderne tilbringer i perioder mange timer på deres arbejdsplads, og derfor skal vi være i stand til at tilbyde et attraktivt miljø, hvor de både føler sig hjemme og kan blive inspireret fagligt,” siger Susanne Blix, som blandt andet barsler med en række foredragsarrangementer under arbejdstitlen 'Tech Town Talks'.

”Vi vil også tilbyde en virkelig god kantine og mulighed for at dyrke yoga, gå til morgensang og lave udendørs fitness. Det er også vores plan, at vores lejere skal have adgang til advokatbistand og konsultationer hos en fast tilknyttet fremtidsforsker,” siger Susanne Blix, som har arbejdet med ejendomsudvikling i BoligGruppen de seneste 4 år.

Selv om Titan-bygningen først står færdig i foråret 2020, er der ifølge Susanne Blix allerede stærk interesse for at flytte ind i bygningen, som bliver 2600 kvadratmeter stor. Illustration: PR/BoligGruppen.

Hun erkender, at Tech Town Odense er et anderledes projekt i forhold til BoligGruppens øvrige aktiviteter, som består af udlejning af boliger og traditionelle erhvervslejemål.

”Vi kunne sikkert sagtens have udlejet lokalerne på sædvanlig vis, men vi ville noget mere. Vi kan se, hvordan Odense udvikler sig i disse år, og med en geografisk placering tæt på SDU, det kommende OUH, letbanen og motorvejen var det oplagt at gå nye veje,” siger udviklingsdirektøren, som undervejs også har støttet sig til tænketanken Nexus, som BoligGruppen etablerede tidligt i udviklingsfasen.

Lejerne i Tech Town Odense får nem adgang til motorvej og letbane. llustration: PR/BoligGruppen.

Med i tænketanken er blandt andre erhvervsmanden Torben Frigaard, tidligere Odense-borgmester Anker Boye og eSoft-direktør Lisbeth Chawes.

”Vores branche ændrer sig hele tiden, og vi kunne se de nye behov. Tænketanken har været med til at gøre os ekstra ambitiøse og lægge barren højt i forhold til at udvikle fremtidens kontorhus, som opfylder virksomhedernes krav og hjælper dem med at tiltrække og fastholde arbejdskraft,” siger Susanne Blix.