Technology Denmark samler de bedste kvinder fra blandt andet landets universiteter for at lave et cyberlandshold, der skal være rollemodeller indenfor it, tech og kodning.

”Kvinder er lige så dygtige som mænd, og vi vil gerne have nogle flere af dem til at søge ind på de videregående uddannelser og gennemføre en uddannelse. Med kvindelandsholdet vil vi gerne vise, at kvinder også kan kode og løse komplicerede it-udfordringer, så vi kan få flere kvinder til at identificere sig med it- og techbranchen og få lyst til at blive en del af den,” siger direktøren for det Odense-baserede Tecnology Denmark, Mette Beck-Nielsen.

Kvindelandsholdets første offentlige optræden bliver på Odincon i december, hvor de skal komme med svar på komplicerede tech-udfordringer. Foto: PR/Odincon.

Ifølge netværksdirektøren mangler it- og techbranchen generelt kvalificeret arbejdskraft og efterspørger nu i stigende grad også den diversitet, som flere kvinder i tech kan være med til at skabe.

”I dag er det ikke nok udelukkende at kunne kode, du skal også kunne samarbejde og kommunikere. Du skal rumme både de hårde og de bløde værdier,” siger direktøren fra Technology Denmark.

Direktør for Technology Denmark, Mette Beck-Nielsen, håber, at kvindelandsholdet kan inspirere flere piger og kvinder til at blive en del af it- og techbranchen. Foto: PR/Technology Denmark.

”Rekrutteringen til holdet er i fuld gang. Uddannelsesinstitutionerne skal stille med den kvindelige studerende, som de vurderer, er deres bedste ambassadør indenfor kodning, data science, teknologi og it. Samtidig stiller vi som krav, at de udvalgte skal kunne samarbejde, kommunikere og være i stand til at performe foran mange mennesker,” siger Mette Beck-Nielsen fra Technologi Denmark.

Kvindelandsholdet mødes første gang til samling og træningslejr i november, og allerede i december skal de stille op til den store event indenfor e-sport; Odincon i OCC. Her skal de i løbet af lørdagen løse komplicerede udfordringer og demonstrere deres kompetencer og samarbejdsevner foran et stort publikum.

”Hvis vi kan finde nogle andre hold, som vil konkurrere, vil vi også gerne dyste mod dem. Men ellers kan man sammenligne landsholdet med Verdensholdet indenfor gymnastik, hvor nogle af de bedste unge gymnastiktalenter rejser rundt i ind- og udland og viser, hvad de kan,” siger Mette Beck-Nielsen, som i Technology Denmark kæmper en hård kamp for at få flere til at søge ind i it- og techbranchen.

”Det senest halve år har vi været med til at skabe knap 100 ekstra studiejob og tiltrække knap 80 uddannede, internationale it-talenter til de danske virksomheder. Men efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft indenfor tech bliver bare større og større i takt med, at der kommer flere nye tech-virksomheder til, og flere af de etablerede virksomheder bliver digitale,” siger den 44-årige direktør, som tidligere har været chef for Erhvervskontakten og Odense&Co i Odense Kommune.

Technology Denmark blev stiftet i Odense i 2015 for at styrke de lokale techvirksomheders mulighed for at tiltrække, udvikle og fastholde kvalificeret arbejdskraft. I dag rummer Technology Denmark 70 partnere primært fra Odense og København - men er i disse måneder i gang med at vækste og blive landsdækkende.