Par med succes i Aarhus åbner dedikeret gin- og tonicbar i Jernbanegade, hvor Målet tidligere lå. Deres mission er at overraske gæsterne med ginnen og tonicvandets vingefang.

"En 'Gin & Tonic' er langt mere end to centiliter Gordons Gin med en masse Schweppes tonicvand, som alle kender, men mange ikke bryder sig om på grund af bitterheden. Smagsuniverset er langt større og rummer utroligt mange nuancer og muligheder. Alene indenfor tonicvand tilbyder vi 16 forskellige slags - lige fra de tørre og bitre til de søde med noter af citrus," siger Simon Frimann.

Sammen med sin kæreste, Susanne Simonsen, er han klar til at åbne ginbaren Four Jiggers Club i Jernbanegade 17, så snart det sundhedsmæssigt er forsvarligt. Både indretningen, personalet og drinkskortet er på plads.

"Vi glæder os til at komme i gang og tilbyde odenseanerne en stor smagsoplevelse i nogle afslappede rammer. Det forunderlige er, at vi ikke smager ens, så det er altid noget spændende at tale med gæsterne om, når vi serverer gin og tonic," siger Susanne Simonsen.

Parret har haft succes i Aarhus med en afslappet indretning, jazz i højttalerne, masser af arrangementer og et utal af 'Gin & Tonic'-variationer i de højstilkede glas.

Hun har en baggrund i salgs- og fashionbranchen og kørte på landevejen i flere end 10 år, inden hun mødte købmanden og gin-entusiasten Simon Frimann - i øvrigt på en modemesse.

De fandt hurtig sammen om en fælles passion for smagsoplevelser, der var så stærk, at de i en længere perioden boede på et lager og gik i bad i den lokale svømmehal for at spare sammen til at kunne skabe et helt univers for smagsoplevelser.

I 2016 etablerede de de ginbaren Two Socks på Klostertorvet i Aarhus, hvis navn hentyder til parrets glæde ved en afslappet livsstil - herunder at det er okay at have forskellige strømper på hver fod.

Four Jiggers Club ligger i de lokaler, hvor Restaurant Målet lå i 47 år. I stedet for schnitzler får man fremover serveret gin-baserede drinks.

“Senere på året præsenterer vi vores egen gin under navnet Four Jiggers Gin, og i den anledning samler vi vores ginproduktion og to ginbarer under samme navn,”siger Simon Frimann om Four Jiggers Club-brandet, hvor 'jigger' hentyder til bartenderens målebæger.

Parret understreger dog, at det kun er navnet, der ændres, for de vil bevare den hyggelige og uformelle atmosfære.

"Men lige så afslappede, vi er med vores atmosfære, lige så seriøse er vi med det, der kommer i glassene, og den måde vi håndterer, blander, hælder og serverer på. Vi mener blandt andet, der skal præcis fire centiliter gin i en 'Gin & Tonic'. Ikke to centiliter, for så kan man ikke smage ginnens nuancer af urter og enebær. Og ikke fem centiliter, for så overdøver alkoholen tonicvandets bidrag til den samlede smagsoplevelse," siger Simon Frimann

Han er oprindeligt købmand og drev Superbest i Svendborg og i Høng på Sjælland, inden han for otte år siden fik smag for gin og blandt andet overtog agenturet for det spanske Gin Mare-brand.

De fleste spor efter lokalernes fortid som spiserestaurant er væk, men man kan stadig se, hvor klinkerne bag baren hang. "Vi har forsøgt at skabe en afslappet og hjemlig atmosfære," siger den ene af indehaverne, Simon Frimann.

"Jeg begyndte at samle på gin, så da jeg stoppede som købmand, lå det lige for at begynde at rejse rundt og afholde gin-arrangementer og sælge gin," siger Simon Frimann, som er begejstret for ginens smag af urter.

"Gin er jo dybest set bare alkohol, lavet på enebær. Herefter kan man dreje smagen i alle mulige retninger med de urter, man putter i. Det er meget fascinerende, og det åbner uanede muligheder for ginproducenter - og ikke mindst for bartendere, som kan dreje smagen yderligere med tonic og garnish," siger Simon Frimann, som har allieret sig med lokale folk til at stå bag baren.

"Vi vil gøre alt for, at vores gæster her i Odense kommer til at gå glade herfra," siger han.