Jannick Skyttes firma omsatte for flere millioner kroner sidste år, og han regner med at fordoble omsætningen igen i år. Han advarer andre iværksættere mod at akademisere opstartsfasen og anbefaler i stedet, at man så tidligt som muligt prøver at sælge sin vare.

Han begyndte at handle med gammelt legetøj som 12-årig, fortsatte som teenager med at shine knallerter op og sælge dem videre med fortjeneste. I dag er han iværksætter i offshore-branchen, hvor hans firma i 2018/2019 havde en bruttofortjeneste på 1,9 mio. kr.

Thialf is a crane vessel equipped with 2x 7100mT cranes, used for installation and removal of various offshore oil, gas, wind etc structures. When moored in Caland kanaal, she’s normally being prepared for the next project or undergoing some maintenance.
Jannick Skyttes firma, Safe Marine Service, formidler højt professionaliserede offshore-medarbejdere til olie-, skibs- og vindindustrien. Foto: Warner/Unsplash.

”Det går rigtigt godt. Vi har fået nogle store kunder, og jeg tror på, vi kan fordoble vores omsætning igen i år,” siger Jannick Skytte, indehaver af Safe Marine Service, der er specialiseret indenfor formidling af manpower til offshore-industrien.

”Da vi åbnede i 2017, fyldte salg af reservedele og testredskaber til kranbranchen lige så meget som manpower-delen. Jeg skød helt bevidst med spredehagl, for jeg kunne jo ikke vide, hvad markedet ville efterspørge. I dag koncentrerer vi os om manpower-delen,” siger Jannick Skytte, som er uddannet skibsmontør og har arbejdet mange år i offshorebranchen.

Rampion offshore wind farm.
Foto: Nicholas Doherty/Unsplash.

”Jeg vil anbefale andre iværksættere at gøre det samme. Lad være med at bruge for meget tid på SWOT-analyser og strategiplaner. Hold i stedet akademikerne i skikkelse af iværksætterrådgivere og forretningsudviklere lidt på afstand,” siger den 30-årige iværksætter, som oprindeligt er fra Esbjerg, men nu bor i Odense.

”I stedet for at sidde ved et skrivebord og forestille sig, hvordan markedet måske vil reagere, synes jeg, man som iværksætter skal gå ud og undersøge, om der overhovedet er nogen, som gider købe dit produkt,” siger Jannick Skytte og peger på, det aldrig har været lettere at starte sin egen virksomhed.

Jannick Skytte begyndte med at sælge gammelt legetøj som 12-årig. I dag sælger han arbejdskraft til offshoreindustrien fra kontoret i Cortex Park ved SDU.

”Hvis du ikke ved, hvordan man sender en faktura, så ring til nogen, som har prøvet det. Der er ingen grund til at gøre det særligt indviklet,” siger Jannick Skytte, som med egne ord er nået langt ved 'at stå tidligt op og gå sent i seng'.

”Iværksætteri handler om hårdt arbejde og om at kunne tåle at løbe ind i en væg, brække sin næse og fortsætte. Det kan man altså ikke øve sig i ved et skrivebord,” siger Jannick Skytte, som var i gang med en uddannelse som maskinmester, men sidste år søgte orlov, da hans firma begyndte at få travlt.

Foto: Daniel Lee/Unsplash.

”Jeg ved ikke, om jeg nogensinde bliver færdig som maskinmester, fordi der er så travlt i firmaet. De store spillere har fundet ud af, hvad mit firma kan, og at vi holder, hvad vi lover. Derfor er de i stigende grad begyndt at bruge Safe Marine Service,” siger Jannick Skytte og peger på, at de etablerede rekrutteringsfirmaer og vikarbureauer på land ikke udgør nogen konkurrence.

”Det er meget kompliceret at formidle offshore-job til svejsere, stilladsarbejdere, klatrere og overfladebehandlere. For at få lov at arbejde på en borerig eller servicere en havvindmølle, skal du have nogle helt specielle certifikater og godkendelser, som løbende skal fornyes,” siger Jannick Skytte.