Storms Pakhus har kogt antallet af madboder ned til 15, øget omsætningen og ligger nu foran budget. Nyeste tiltag er en mexicansk bod og en sushibod.

Pakhuskulturen.

Direktør og medindehaver af Storms Pakhus, Martin Bødker, smiler og gentager ordet.

”Jamen, pakhuskulturen er den stil og den kultur, vi har hernede. Her er både afslappet og sjovt at arbejde, men folk er også meget dedikerede. Vi vil have, at folk selv ejer deres boder, for ellers forsvinder sjælen og gejsten. Og de skal være lokale, hvilket vil sige fra Odense eller fra resten Fyn,” siger Martin Bødker, som er partner i Bargroup, der også står bag Viggos, Lørups, Blomsten & Bien, Den Brølende And og Klosterkroen.

Direktør Martin Bødker er glad for, at odenseanerne kan lide den særlige pakhuskultur, som de møder i den 107 meter lange murstensbygning fra midten af 1940'erne.

Siden Storms Pakhus åbnede i sensommeren 2017, har stedet nærmest konstant været i bevægelse og under omkalfatring.

”Nu er vi inde i en fase, hvor vi også har tid til at justere på de ting, som allerede fungerer. Men det er stadig et travlt hus, hvor der hele tiden kommer nye tiltag. Lige nu løber vi stærkt for at få gjort pladsen udenfor klar, så vi kan åbne den i påsken," siger Martin Bødker, som er overvældet over den opbakning, pakhuset har fået fra Odense.

”Vi vurderer, vi havde et sted mellem 250.000 og 300.000 gæster i 2018. Det er vi meget stolte af. Folk skulle opdage, at streetfood i Danmark ikke er lige så billigt, som når de er ude at rejse. Men at de hernede udover god, frisk mad også får en helhedsoplevelse, som taler til alle sanser,” siger Martin Bødker.

Storms Pakhus. Foto: Anna Hjortsø

Han peger blandt andet på, at den tidligere indehaver af Falsled Kro, Per Hallundbæk, er ved at gennemgå alle boder i samarbejde med deres ejere for at se, hvordan deres samlede produkt kan blive bedre.

”Han er med til at optimere både smage og procesgange. For eksempel vil al brød hernede blive bagt af restauratørerne selv eller købt friskt på dagen,” siger Martin Bødker, som glæder sig til i løbet af den næste måned at byde velkommen til en ny sushibod og den nye mexicanske bod, Moe's Taco.

Når Moe's Taco åbner i løbet af den næste måneds tid, vil gæsterne kunne sætte tænderne i både stærke burritos og i mere børnevenlige versioner. Indehaveren Moe, som er fra Burma og uddannet kok i Sverige, elsker tomater, koriander, lime, avocado og sine egne hjemmelavede chili-salsaer.