Indehaveren af Earth Child-legetøjsbutikken i Kongensgade vil skabe et univers, hvor børn og deres forældre og bedsteforældre kan købe legetøj uden kemikalier, deltage i workshops og få læst børnebøger højt.

”Det er faktisk trist, men vi har glemt børnene. Der er næsten ingen butikker til dem herinde i byen længere, kun et par legepladser. Og derhjemme har de sociale medier og skærmene taget over,” siger Sofia Carolina Nene Krogh.

Hun elsker leg, legetøj og børnenes univers, men er bekymret for, om vi har taget noget meget værdifuldt fra vores børn.

”Vi har taget legen fra dem. Det er først og fremmest synd for børnene, men også for samfundet. Gennem legen lærer børnene en masse om for eksempel kommunikation og innovation,” siger den 44-årige kvinde, som er mor til to døtre på henholdsvis 2 og 15 år.

Derfor tog den tidligere folkeskolelærer i december 2017 sagen i egen hånd og åbnede legetøjsbutikken Earth Child i Kongensgade, hvor børn i alle aldre kan røre ved og købe solidt legetøj uden kemikalier og parfume.

”Det kan godt være, at børnene elsker at komme her, men de stærkeste reaktioner kommer fra deres forældre og bedsteforældre. Nogle af dem spørger, om de må overnatte herinde,” siger Sofia Carolina Nene Krogh, som mener, at tidligere tiders legetøjsbutikker gjorde et stort indtryk på børn.

”Jeg kan tydeligt huske min egen barndoms legetøjsbutikker. Jeg tvivler på, at nutidens børn vil huske de reoler med legetøj, som står i de store supermarkeder,” siger Sofia Carolina Nene Krogh.

Sofia er gift og har to børn, men savnede en legetøjsbutik med bæredygtigt og smukt legetøj, som samtidig også er æstetisk veludført. Derfor åbnede hun sin egen butik.

Efter 1 år og 8 måneder med lange arbejdsdage og ingen løn har hun nu så mange kunder, at hun udover at have ansat medhjælp til butikken skal til at udbetale løn til sig selv.

”Jeg vil også gerne udvide med nethandel og butikker i andre byer. Men jeg vil først og fremmest gerne videreudvikle det univers, vi har her i butikken. Jeg synes, byen mangler et forum, hvor børnene kan komme og få læst bøger højt, hvor man kan holde foredrag og afholde workshops for børn og deres forældre,” siger Sofia Carolina Nene Krogh.

”Jeg gør det ikke for at tjene penge, men af kærlighed til børn,” siger hun.