22-årige Signe Fejerskov, som driver bloggen fejerskovinvest.com, tager sit SDU-studie seriøst, men foretrækker netværk, bestyrelsesposter og erfaringer fremfor høje karakterer.

”Jeg synes, det er fedt, når nogen får et 12-tal, men jeg er selv ligeglad med at få 12. Jeg kan heller ikke mine bøger udenad, og jeg plastrer dem heller ikke til med gule post it-sedler,” siger 22-årige Signe Fejerskov, der studerer matematik-økonomi på SDU.

22-årige Signe Fejerskov har selv sparet de 50.000 kroner op, som hun har investeret i aktier.

”For mig er det vigtigere med stærke netværk og erfaringer,” siger Signe Fejerskov, som driver sin egen blog om investeringer, fejerskovinvest.com, er formand for Unge Aktionærer på Fyn og medlem af bestyrelsen i Dansk Aktionærforening Fyn, Syddanske Studerende, Studenterhus Odense og Universitetsrådet på SDU.

”Jeg er også koordinator for de frivillige SDU-studerende på Tinderbox og er lige blevet Natteravn. Jeg har tidligere arbejdet som bartender på Viggos og i SDU's fredagsbar, hvor vi jo drak vores kunder fulde. Så jeg følte, jeg trængte til at give noget tilbage,” siger Signe Fejerskov, som gerne vil have flere kvinder til at interessere sig for penge, investeringer, ledelse og bestyrelsesarbejde.

”Vi kvinder går glip af mange penge, fordi vi overlader det finansielle til mændene, når vi bliver gift. Og samfundet går glip af noget værdifuldt, fordi vi på et overordnet plan har overladt det finansielle til mænd over 60 år med pæne slips,” siger Signe Fejerskov. Hun understreger, at hun har lært ”sygt meget” om aktier af mænd, og derfor er hendes opfordring henvendt til kvinder i alle aldre.

Ind imellem studierne og alle møderne får Signe Fejerskov også tid til at læse om kvindelige rollemodeller, gå til TEDxOdense og læse om forskellen på fundamental og teknisk aktieanalyse.

”Kvinder tror fejlagtigt, at det er kompliceret eller meget tidskrævende at sætte sig ind i pengesager og ikke mindst investeringer. Men det er det altså ikke,” siger Signe Fejerskov. Selv om hun selv har savnet kvindelige rollemodeller, når det kommer til investeringer, bryder hun sig ikke om, at kvinder går sammen i særlige netværk for kvinder.

”Det er en skam, at kvinder isolerer sig i deres egne grupper. Gå dog i netværk med dem, der ved mest, selv om det indenfor finans næsten udelukkende er mænd. Men de tager imod med åbne arme og er selv vilde med, at nogen gider interessere sig for investeringer,” siger Signe Fejerskov, som var medlem af Fynske Aktionærer i et halvt år, inden hun købte sine første aktier.

”Jeg havde hørt nogle af drengene på handelsgymnasiet sidde og snakke om investeringer på en meget ærlig måde. De var ikke bange for at fortælle, hvis de havde tabt penge, hvilket ellers ikke er noget, man hører investorer tale om så tit,” siger Signe Fejerskov, som købte for 1500 kroner Deutche Bank-aktier, fordi snakken mellem investorer gik på, at de nok snart ville krakke.

Signe Fejerskov læser matematik-økonomi på SDU, som er en kombination af matematik, datalogi og økonomi.

”Da jeg solgte nogle måneder senere, var aktien gået op med 15 procent, så jeg tjente nogle hundrede kroner. Jeg har selv sparet de penge op, jeg har købt aktier for, så jeg tager alle gevinster med,” siger Signe Fejerskov, som har aktier for i omegnen af 50.000 kroner hovedsageligt indenfor biotech, robot og finans.

Hun drømmer hverken om sportsvogne eller store villaer, men derimod om et spændende arbejdsliv og økonomisk uafhængighed. Hun har allerede fået tilbudt flere faste job, blandt andet ét som trader i en stor tysk bank, men dem har hun foreløbigt takket nej til.

"Jeg vil først have gjort min uddannelse færdig," siger Signe Fejerskov, som efter planen er færdig på SDU i 2022.