I et både venligt og midlertidigt take-over får det københavnske teater Sort/Hvid i næste sæson ansvaret for fem forestillinger på Teater Momentum.

“Det her er kæmpestort for os. Vi slår to teatre sammen for at kunne gøre noget, vi ellers ikke kunne gøre i samme skala. Scenekunsten og det kulturelle åndsliv i Danmark kalder mere end nogensinde på et modsvar til den stigende økonomiske ulighed og udsultning af kulturkronerne,” siger Marianne Klint fra Teater Momentum i en pressemeddelelse.

"For at kunne skabe tilpas spektakulære forestillinger, der kan nå ud til så mange, som muligt, vil Sort/Hvid og Teater Momentum for én sæson slå sig sammen til ét stort teater, der kan række længere ud i landet. Ud til flere folk," siger hun.

Sort/Hvids leder er dramatikeren og instruktøren Christian Lollike. Foto: PR/Jon Bjarni Hjartarson.

Odenseanske teatergængere kan se frem til, at Momentum slår sig sammen med et progressivt teater fra Kødbyen i København, som med dramatiker og instruktør Christian Lollike i front gennem flere år har skubbet til grænserne for, hvad man kan lave på en scene. Blandt andet stod Lollike og Sort/Hvid i 2013 bag Manifest 2083, der er baseret på Anders Behring Breiviks manifest i forbindelse med massakren på Utøya den 22. juli 2011.

”Vi glæder os meget til at overtage Momentum, møde Odense-publikummet og skabe teater med en ny samarbejdspartner - et nyt sted. Vi vil genstarte den politiske fantasi og fokusere vores kunstneriske arbejde på at undersøge samfundets indretning på ny. Vi kan ikke blive ved med at reproducere et samfund, der æder planeten op. Vi må have nye strukturer, nye idealer, nye drømme. Vi dedikerer samarbejdet med Momentum til at aktivere den politiske nytænkning,” siger Sort/Hvids kunstneriske leder Christian Lollike.

Teatret Sort/Hvid hed tidligere CaféTeatret. Efter en brand i 2016 har teatret hørt hjemme i Kødbyen i København. Foto: PR/Jon Bjarni Hjartarson.

Teater Momentum har gennem 13 sæsoner præsenteret en ny kunstnerisk ledelse hver sæson, men ikke tidligere slået sig sammen med et andet teater.

Resultatet bliver i sæsonen 2020/2021 hele fem egenproduktioner, der vil spille både på Teater Momentum i Odense, på Sort/Hvid i den københavnske kødby og hos andre samarbejdspartnere rundt i landet.

Teatret Sort/Hvid og Aarhus Teater har de seneste tre år haft et samarbejde, som de to teatre netop har forlænget yderligere tre år.