Christian Firtal i Vintapperstræde hylder for niende gang den blege bryg med en ølfestival.

Sine Hansen-Nord tager en slurk af sin øl, synker og sukker.

”Det er det, øl kan,” siger den 29-årige kvinde, som i godt et år har bestyret værtshuset Christian Firtal i Vintapperstræde.

”Jeg føler velvære, når jeg drikker øl, og jeg elsker samværet, der er omkring øl,” siger Sine Hansen-Nord.

29-årige Sine Hansen-Nord er vild med den store variation, der er kommet indenfor pale ales, som udover at være bitre og humlede nu også findes i helt sorte udgaver og som tilstræbt sure bryg.

Christian Firtal er oprindeligt fra slutningen af 1970'erne, men i 2001 kom de nuværende forpagtere til. Da de fejrede deres 10 års-jubilæum i 2011, lavede de en festival for at hædre den bitre og blege ale.

”Siden er vi fortsat med at hylde pale ale med en årlig festival, og i mellemtiden er den gået hen og blevet så populær både hos bryggerne og forbrugerne, at vi her i weekenden kan tilbyde 144 forskellige slags pale ale,” siger Sina Hansen-Nord, som selv har været med på rejsen smagsmæssigt.

Man drinking a beer from
Foto: Robert Mathews/Unsplash

”Jeg kunne bedst lide de mørke, maltede øltyper som porter og stout. I dag er jeg lige så vild med de humlede og bitre pale ales, som helst ikke må være for søde” siger Sine Hansen-Nord.

Hendes engen personlige favorit er for tiden en NEIPA, som er en forkortelse for New England Indian Pale Ale, hvor store mængder humle tilsættes sent i processen, så kun smagen og aromaen, men ikke bitterheden følger med.

Hun er oprindeligt uddannet cand. mag. i litteraturvidenskab fra SDU, men litteraturen blev hurtigt udmanøvreret af humlen.

Sine Hansen-Nord er klar til at hylde den blege, bitre og humlede pale ale.

”Da jeg var færdig med universitetet, fik jeg drømmejobbet på et forlag. Men det var på ingen måde sjovt at sidde hele dagen og stirre ind i en computer. Jeg ville have med folk at gøre,” siger Sine Hansen-Nord, som blev ansat på Firtallet i efteråret 2017 og udnævnt til bestyrer og barchef i februar 2018.

”Jeg er meget glad for mit nuværende arbejde. Jeg elsker samværet med kunderne, og jeg elsker samarbejdet med vores leverandører. De er også drevet af passion. Jeg synes det er vildt inspirerende, når en brygger ringer og fortæller, han har en ny bryg klar, som han tapper i morgen, og spørger, om vi er friske på at købe den,” siger hun.

Festivalen kører frem til og med søndag, og hver dag udskiftes ølsortimentet både i baren og i teltet ude i Vintapperstræde flere gange.