Heartland er et slaraffenland for mennesker, der jager den gode stemning, og derfor knokler festivalen målrettet for at bygge den varme atmosfære med hjælp fra leverandører og kunstnere.

Marcus Larsen (til venstre) på 22 år er lige kommet hjem fra en rejse til Sydamerika og er på Heartland for første gang. ”Det er en super hyggelig festival. Pladsen er indrettet med en masse fede spaces og små hjørner med masser af stemning. Her er mere kultur end på Roskilde Festival, som også er fed, måske fordi der er mere smadder på derovre,” siger Marcus Larsen, der bor i København. Hans ven, 21-årige Jakob Juul Larsen, underviser til daglig i drama og musik er overrasket over Heartland-stemningen. ”Her er meget flot og meget hyggeligt. Jeg vil også sige, at Roskilde Festival er mere ungdommelig, men foreløbig er jeg ret begejstret for at være her,” siger han.
Marketingchef Jesper Larsen fra Albanis microbryggeri Theodor Schiøtz Brewing Company er lykkelig for, at Live Nation i sin tid henvendte sig, for han ser et perfekt match mellem Heartlands gæster og Theodor Schiøtz Brewing Companys kunder. ”Vi appellerer begge til de kvalitetsbevidste livsnydere, der er nysgerrige efter at prøve noget nyt. Og det er der god mulighed for, hvis man er interesseret i øl. Det første år havde vi en enkelt specialøl med, i år har vi 32 med,” siger Jesper Larsen, som selv er begejstret for stemningen på Heartland. ”Her handler det ikke om at blive fuld hurtigst muligt. Folk drikker også mange øl, men det går lidt langsommere på Heartland,” siger han.
Karen Jahns (til venstre) på 34 år er til daglig pædagog i Tved og er taget til Heartland for at nyde naturen og musikken. ”Her er en fed stemning, og her er plads til alle,” siger hun. 34-årige Rikke Hornbæk Pedersen, som er lærer i Tved, mener, at Heartland kan noget, som ingen af de andre danske festivaller kan.”Heartland er i stand til at skabe sin helt egen æstetik med mad, musik og kunst,” siger hun.
Mads på 10 måneder med høreværn og sut.
Jesper Bogaard på 41 år (til venstre) og Magnus Fuhr på 39 år udgør Odense-kunstnerduoen Chaos Engine, som er kendt for deres ofte industrielle installationer, som flere danske festivaller er begejstrede for. I år har de Stjernen og Hajen med på Heartland. ”Der er klare referencer til de tegninger, vi som drenge sad og tegnede med ild, raketter, dødningehoveder og farlige dyr. Selv om Heartland er en pæn festival, så passer vores ironiske installationer fint ind,” siger de to, som igen i år er repræsenteret på både Tinderbox og Copenhell.
Poul Jakobsen på 55 år er rådgivende ingeniør i Fredericia og er taget til Heartland med sin kone Benedicte Jakobsen, som er lektor og ph.d-studerende i pædagogik og daginstitutionsforskning. ”Heartland har et sjovt koncept, fordi man mixer flere forskellige kunstarter - og ikke kun præsenterer musik,” siger Poul Jakobsen, som i lighed med sin kone glæder sig til at overvære en række talks. ”Jeg har tidligere været til samtalesaloner på Mungo Park og er ret begejstret for den dialogorienterede måde at formidle på, hvor det ikke bare er et foredrag, men hvor der også bliver stillet spørgsmål til oplægsholderen,” siger Benedicte Jakobsen.
Nina O. Christensen på 35 år står bag Det Magiske Træ, som allerede blev installeret på Heartland i 2016, hvorefter installationen skulle have været pillet ned. ”Men greveparret var så begejstrede, at de bad om, at den fik lov til at blive,” siger Nina O. Christensen, som også har været med til at lave atmosfære på blandt andet Tinderbox. ”Folk kalder mig Pynte Nina, fordi jeg har et godt visuelt øje,” siger Nina O. Christensen fra Odense.
Det Magiske Træ. Foto: Heartland/Morten Rygaard.