Selv om det har været en varm sommer, og restauranten er omringet af letbane- og TBT-byggeri, har Grønttorvet sat omsætningsrekord i både juli og august.

”Vi gider ikke gejle det hele op og kalde vores mad ét eller andet moderne. Vi vil jo nødig spille smarte. Men vi laver det meste fra bunden og forsøger at sprede kærlighed og gøre vores gæster glade med vores mad,” siger køkkenchefen på Restaurant Grønttorvet, 36-årige Benjamin Rosendal.

Derfor gør de heller ikke et stort nummer ud af, at de selv flår, modner og marinerer deres sild, at de sylter alt herunder de pickles, som indgår i den hjemmerørte remoulade, eller at de rører en anelse brunet smør i smørret, så den kommer til at smage af nødder.

Køkkenchefen Benjamin Rosendal (til venstre) og restaurantchefen Christian Harring Larsen (til højre) har stået i spidsen for Grønttorvet i godt og vel halvandet år.

”Vi er nok selv blevet trætte af at læse menukort, som er skrevet i hånden, og hvor vi skal vide, hvad leverandøren af gulerødder hedder til fornavn. Vi laver mad fra bunden uden de store armbevægelser,” siger restaurantchefen, Christian Harring Larsen på 26 år.

”Her kommer gæster, der vil drikke øl af flasken, forretningsfolk med fine fornemmelser, børnefamilier og alle mulige andre slags gæster. Vi vil tilgodese dem alle,” siger restaurantchefen, som sammen med Benjamin Rosendal overtog ansvaret for den daglige drift af Grønttorvet i januar 2018, da den forrige restauratør, Søren Windell, blev ældre-og handicaprådmand i Odense Kommune.

”Vi nyder vores kreative frihed og er lykkelige for, at vores gæster er glade for vores nye initiativer. I januar i år gik vi i gang med at lave smørrebrød til frokost, og det er blevet en kæmpe succes. Vores frokostkøkken har været med til at give os den bedste juli og august i de knap 10 år, hvor Grønttorvet har haft et decideret restaurantkøkken,” siger restaurantchef Christian Harring Larsen, som bakkes op af køkkenchefen.

”Folk vil bare have vores mad, og som køkkenchef er det noget af det fedeste at opleve. Tit går jeg med op i restauranten og ser, når maden bliver serveret, bare for at nyde gæstens reaktion,” siger Benjamin Rosendal, som elsker alverdens mad, men har en stadig dybere og dybere respekt for de danske retter ikke mindst smørrebrød.

Benjamin Rosendal (forrest) og Christian Harring Larsen (bagest) elsker deres arbejdsliv på Grønttorvet, som både er en smørrebrødsrestaurant, et spisested og et værtshus.

”Nogen tror fejlagtigt, det er let at lave smørrebrød. Men det er det altså ikke, bare fordi det bliver serveret på rugbrød. Jeg har selv brugt 4 måneder alene på udvikle vores hjemmebagte rugbrød,” siger køkkenchefen, som smager på det meste af den mad, der bliver serveret.

”Jeg lyver ikke, når jeg siger, jeg bruger mindst 100 skeer til at prøvesmage med i løbet af en arbejdsdag,” siger Benjamin Rosendal fra Grønttorvet, hvor der i dag er ni personer beskæftiget på fuldtid og cirka 30 personer på lønningslisten i alt.