I Odenses første, uafhængige makerspace vil kreative og opfindsomme mennesker prøve deres skæve ideer af, deles om værktøjet og blive inspireret af hinanden.

O'Town Garage skal være mere end et højloftet lokale, fyldt med værktøj, maskiner og svejseudstyr.

”Det bliver en legeplads for kreative mennesker med skabertrang, som er indstillet på at hjælpe og inspirere hinanden,” siger Carl Chatfield fra Australien.

Sammen med Alina Hurciuc fra Moldova og Clionadh Martin fra Irland har han været med til at etablere O'Town Garage i en tidligere industribygning på hjørnet af Skibhusvej og Egebæksvej.

Udover at være med til at etablere O'Town Garage, driver Carl Chatfield sit eget robotfirma, Fishi Robotics, der udvikler undervandsrobotter til inspektion af skibe.

”Vi manglede et sted, hvor vi kunne mødes og bygge de ting, vi gik og havde i hovederne. Det er de færreste studerende, som har adgang til en garage eller et værksted, og de færreste, der har råd til at købe det værktøj og de maskiner, der er nødvendige,” siger de tre personer bag O'Town Garage.

Oprindeligt var det planen, at de ville finde en bygning, der både kunne rumme et bofællesskab og et værksted. Men det var der ikke opbakning til blandt de næsten 100 personer hovedsageligt fra Odenses studie-, tech- og robotmiljø, som viste interesse.

Alina Hurciuc er uddannet indenfor international salg og marketing og har arbejdet i flere startups.

”Derfor har vi skabt O'Town Garage udelukkende som et makerspace, hvor vi stiller lokaler, værktøj og maskiner til rådighed - og arrangerer workshops og events,” siger Alina, Clionadh og Carl.

De håber, at arrangementerne kan være en katalysator for både udvikling, opfindsomhed og måske venskaber.

Første workshop gik ud på at bygge en stol til 100 kr.

”Vi arrangerer workshops om, hvordan man designer hjemmesider, syer på symaskine og arbejder med træ. Om folk så får bygget noget, der siden kan blive til en forretning eller ej, det blander vi os ikke i ,” siger de.

Selv om mange af brugerne af O'Town Garage har deres egne firmaer, så er det ikke tilladt at drive virksomhed i bygningen, hvor der tidligere blev bygget elektriske varmelegemer til togindustrien.

To gamle bildæk oven på hinanden og et sæde af træ er O'Town Garages bud på en kørestol version 2.0.

”Vi er en ikke-kommerciel forening, så du må højest bygge en prototype,” siger de tre, der heller ikke vil konkurrere med de inkubatormiljøer og innovationsforløb, som bliver udbudt af andre aktører i byen.

”Vi er en kreativ legeplads. Her er ingen, der stiller krav om fremdrift i dit projekt, og vi blander os ikke i, hvad folk vil prøve af. På den måde er vi nok lidt hippieagtige. Måske lærer man bare at bygge en stol, måske bliver det en en dag til en forretning,” siger Alina, Clionadh og Carl.

Der bygges stadig om og til og males og sættes op i O'Town Garage, som åbnede 1. maj.