#Otownerdit er et indlæg på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider.

Denne uges personlighed er jordbærdrengene: Love Butler aka. Recayi Corap og Samer Matarieh

Samer og Recayi elsker Odense, selvom de til tider finder byen besværlig.

Under navnet Love Butler åbnede de en kærlighedsbod i Arkaden for et år siden. Med jordbær overtrukket med belgisk chokolade samt rosenæsker har Love Butler en mission om at forny kærligheden i Odense, Danmark – ja sågar hele Skandinavien.

Den lille kærlighedsbod har derfor fået vokseværk. Udover at Love Butler leverer chokoladeovertrukne jordbær til hele Fyn, så har de to butlere åbnet en butik i Vestergade 50.

Love Butler har slået sig ned i Odense, fordi byen er Samer og Recayis hjemmebane, som er fyldt med minder. De har set byen vokse, rode og leve. Men selvom kærlighedsforholdet mellem Love Butler og Odense er stor, så mener de to butlere alligevel, at der er plads til forbedringer i byen.

Vores yndlingssteder i Odense er...Munke Mose

Samer: Det er et befriende område at befinde sig i, fordi man kan opleve lyden af fuglene, der pipper, mens man befinder sig midt inde i byen.

Recayi:  For mig er det vigtigt at finde et sted, hvor jeg kan slippe mine tanker løs, og hvor der er en smuk natur samt lyden af naturen. Der er en smuk å, grønne områder, fugle og smukke H.C. Andersen svaner, hvad mere kunne man tænke sig?

Det bedste, der er sket i Odense er... moderniseringen af Odense

Samer: Jeg er så stolt over, at vi begynder at få en moderne by.

Recayi: Der begynder stille og roligt at komme liv i Odense. Men der er plads til forbedringer. Der er dog også stadig en ting, jeg er utilfreds med. Det er håndteringen samt projektstyringen af letbaneprojektet i Odense.

Det værste, der er sket i Odense... er byggeriet i forbindelse med moderniseringen af byen

Samer: Det har gjort livet svært for mange forretningsejere og folk, som gerne vil gæste centrum.

Recayi: Letbaneprojektet har været en stor mavepuster for mig. Jeg tænker også, at det har været det for mange andre borgerer. Det er ikke helt gennemtænkt. Projektet har skadet mere, end den har gavnet.

Ex. har der været flere forretningsejere, der har været nødt til at dreje nøglen om pga. faldende omsætning, fordi byggeriet spærrer vejen for kunderne. Det gælder virksomheder, der har eksisteret i over 20 år, som nu står tilbage med et kæmpe tab og en gæld. Det har man ikke tænkt igennem, da man valgte at bygge en letbane i byen.

Det mærkeligste, vi har oplevet i Odense var...

Begge: Den kulturelle udvikling. Det er som om, at byen ikke tør at opnå sig og få forskelligheder til byen. På den måde mangler der en ændring i kulturlivet.

Det kendetegner en odenseaner…

Samer: at man gerne vil leve som københavnere, men samtidigt ikke har råd til det.

Recayi: at have brunsviger i blodet og den legendariske fynske accent. Man har også en vis form for stolthed igennem sportslivet i Odense, hvor byen har sin egen arena, der tilhører OB, og klarer sig i mange omgange rigtig godt i Superligaen.

Hvis vi var borgmestre i Odense, ville vi…

Samer: fokusere på at tiltrække folk fra hele Fyn ind til Odense centrum

Recayi: Lytte og være mere nysgerrige på de forskelligheder, der er i Odense, og implementere forskellige kulturelle projekter i Odense byliv.

Det kunne så vidt være at ændre på åbningstiderne på de forskellige caféer og butikker til at holde længere åbent, så det kan være med til at tiltrække flere mennesker i byen. Og ikke mindst sætte forskellige kulturelle tiltag i gang, såsom at have flere udendørs arealer, hvor folk kan sidde sammen og nyde en kop te eller kaffe. Nu ved vi at det ikke kan lade sig gøre pga. corona, men ligeså snart landet har åbnet op igen, må vi komme i gang.