#Odenseerdit er et nyt indlæg på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggører sætninger om byens bedste og værste sider. Denne uges personlighed er: Anja Følleslev

ANJA FØLLESLEV: Unge, musik og kultur er de ord, der beskriver Anja Følleslev bedst. Hun er nemlig drivkraften bag en del af vores kulturliv i byen.

Udover at lede Studenterhuset på tolvte år, så er den 41- årige odenseaner formand for studiestartsfestivalen Generator. Derudover er hun også en del af det odenseanske cirkusfælleskab, Dynamo Workspace, hvor hun sidder i bestyrelsen.

Når hun ikke arrangerer festivaler eller events i byen, så er hun sanger, guitarist og komponist. Udover at spille i country- pop bandet NASH, dyrker hun sit eget soloprojekt under navnet ”The Red House”. Men du kender hende måske mest fra duoen "Strawberry Blonde", som hun har sammen med tvillingesøsteren, Bettina Følleslev.  Anja har boet i Odense i hele sit liv. I dag bor hun i en lille Villa i Bolbro sammen med sin kæreste.

Jeg bor i Odense, fordi...jeg føler mig hjemme, og fordi det er muligt at være med til at skabe fede ting i vores by. Jeg har det meste af min familie i Odense, hvilket gør, at det er nemt at ses og at være sammen. Og i forhold til det at skabe, så er der masser af kreative og driftige folk, som er med til at få ting til at ske. Der er et stærkt netværk i byen, der gør, at når man gerne vil prøve nye ting, så er der mange, der bakker op og gerne vil lege med.

Det bedste, der er sket i Odense er… at man turde prøve noget nyt efter år 2012. Alt det som er sket siden år 2013 med gadelukninger, Generator, Studenterhus Odense, Tinderbox, letbane, sommerrevy, mm. har gjort Odense til en meget mere interessant by.

Det værste, der er sket i Odense er… At der bliver sparet alt for meget på kulturen, og at visionerne for Odenses kulturliv ikke bliver udnyttet til dets fulde potentiale.

Det mærkeligste, jeg har oplevet i Odense var…måske nærmere det vildeste, at jeg fik lov at bære titlen som Årets Fynbo i år 2017! Det havde jeg ikke lige set komme....

Det kendetegner en odenseaner...at man taler en smule fynsk og kan lide brunsviger. Jeg taler fynsk. Men jeg er ikke vild med brunsviger. Jeg tror, at den generelle odenseaner er ret stolt af at være odenseaner. Man er stolt af byen og det den har at byde på. Sådan har jeg det i hvert fald.

Hvis jeg var borgmester i Odense, ville jeg… sørge for bedre forhold for kulturlivet og for de studerende i Odense. Derudover ville jeg lancere en kampagne nationalt sammen med andre byer og politikere, for at få Christiansborg til at sende flere kulturkroner uden for hovedstaden.

Foto: Stanislav Donev