#Odenseerdit er et indlæg på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider.

Denne uges personlighed er: Abbi Mayoh Moreno fra Instafilm

ABBI MAYOH MORENO: ”Film med film på”. Det er Abbi’s motto. Han har lavet film om mange af Odenses iværksættere og ildsjæle.

Sammen med partneren Jesper driver han nemlig reklamefilmbureauet Instafilm. Instafilm har eksisteret i fire år og firmaet har bl.a lavet film for Odense Kommune, Teater Momentum, OUH mm.

Abbi har et bankende filmhjerte. Derfor har han også på de 13 år, han har boet i Odense, sat sine filmaftryk rundt omkring. Som instruktør og producer på det fynske filmproduktionsselskab Goodwill har han lige vundet publikumsprisen på OFF – Odense International Filmfestival for filmen Bonaparte. En film om en kvinde, der går i corona-karantæne med sin voldelige mand.

Jeg bor i Odense, fordi… ja, det er faktisk ret tilfældigt. Jeg kommer fra Ry. Men det var Syddansk Universitet, der trak mig til byen. Men jeg blev i Odense pga. de dejlige fynboer. Særligt én smuk fynbo fik mig til at slå rødder.

Mit yndlingssted i Odense er… Odense Å. Her løber jeg. Jeg er her desuden ofte med mine børn. Det er ekstra fedt, når man ser svanerne.

Det bedste, der er sket i Odense er… den visionære tankegang, som jeg føler har domineret dagsordenen de sidste 10 år. Det er som om, at overlæggeren for hvad der er muligt hele tiden rykker sig til det bedre.

Det værste, der er sket i Odense er… jeg synes ikke rigtigt, der er noget skidt, der er sket i byen, mens jeg har boet her… udover pandemien, men det har jo ramt os alle.

Det mærkeligste, jeg har oplevet i Odense var… da den var helt tom for mennesker på en hverdag under Corona-nedlukningen.

Det der kendetegner en odenseaner…er en dårlig humor og et godt humør.

Hvis jeg var borgmester i Odense…ville jeg først og fremmest betinge vores ejerskab af Filmfyn med et krav om reel understøttelse af den fynske filmbranche frem for den københavnske, som det primært er tilfældet nu.