Amela og Hussein åbner en ny madbod i Arkaden, hvor de serverer en sjældenhed på Fyn – nemlig Döner kebab.

I Arkaden åbner parret Amela på 26 og Hussein på 27 Odenses første dönerbod. Boden hedder The Original Döner. Her kan du få den tyske og tyrkiske döner kebab i alverdens afskygninger fra dönerrulle til shawama plate. Sammen driver de pitaboden The Original Pita, som du finder på første sal i Arkaden. Men selvom de to elsker at lave pitabrød, så har de en særlig kærlighed til den unikke kebab.

-  Döner er jo sådan et kæmpe brød at se på. Det er noget, du kan spise dig fed i og så være ligeglad med alt andet. Og sovsen må gerne hænge lidt udover munden. Når det sker, ved jeg, at der er kærlighed til maden, lyder det fra Hussein, der ikke kan lade være med at kaste et grin fra sig.

Selvom det store kødspyd er utrolig populært på Sjælland, er det nærmest jomfrueligt kød på Fyn.

Sjælden på Fyn

Hvis man skulle oversætte döner kebab til dansk vil det være ”roterende grillet kød”. Dönerkebab er marineret kød, som sidder lagvis på et langt spyd, der roterer langsomt ved en grillrist. Løbende skærer man kød af i takt med, at det bliver stegt.

Da Hussein skulle bestille de store kødruller hjem til sin nye bod, måtte han klø sig lidt i nakken. Leverandøren havde nemlig aldrig leveret dönerkebab til Fyn.

-  Der blev jeg godt nok lidt nervøs. Men jeg synes også, at det er mærkeligt, da kødet er udbredt andre steder i Danmark. Så jeg tænke, at jeg tager springet. Jeg tror, at Odense er klar, fortæller han.

Og springet ser lovende ud, hvis du spørger The Original Döner.

- Vi har teståbnet lidt før for at se, hvordan folk tager imod konceptet og vi har virkelig kun fået ros, lyder det fra madbodejeren.

Udover at han og konen tager Odenses döner-mødom, så glæder han sig til, at odenseanerne skal opleve den kærlighed til dönerkebab, som han selv blev forelsket i på en date i Berlin.

Amela og Hussein har holdt teståbent i smug for at teste, at køkkenet står fuldstændig skarpt til i åbningen. 

Mad uden blufærdighed

Hussein havde kendt Amela i et halvt års tid, da parret tog på deres første rejse sammen. Rejsen gik til Berlin. Det var her de for første gang stiftede bekendtskab med kødrullen.

-  Den er jo så kæmpe stor, at der nærmest ikke eksisterer nogen blufærdighed mere. Man skal jo ikke være fin, når man spiser den. Da vi spiste den, oplevede vi, at vi pludselig var os selv. For det er altså en ret, hvor sovsen rammer hagen, siger han.

Udover at Amela og Hussein blev gift og fik døtrene Aleena og Millah, satte döner-daten drømmene i gang hos iværksætterparret. Da en bod stod tom i Arkaden, hvor han driver pitaboden The Original Pita, slog Hussein til.

-  Jeg tror, at Fyn er klar til lidt forandring. Sjælland er så godt i gang med döner. Nu må det være Fyns tur, lyder det fra Hussein, der fortæller, at bodens priser er for folk, der modtager store såvel som små lønsedler.

The Original Döner åbner officielt i morgen. Fredag og lørdag er der et særligt åbningstilbud, hvor man kan få to måltider og betale for et.