Når Nunchi i Overgade næste lørdag åbner som Butchers, er det for at kunne differentiere sig fra det øvrige natteliv i Odense og tiltrække de kvalitetsbevidste og købestærke gæster, som er tættere på de 30 end de 20 år, men stadig har lyst til at danse.

Selv om folkene bag det kommende Butchers i Overgade driver fem andre klubber og værtshuse i Odense, er de ikke bange for at indrømme, der har været et hul i markedet.

”Der har i flere år manglet en natklub, hvor man kan danse og have det sjovt, selv om man ikke længere er i starten af 20'erne. Med Butchers laver vi en jordnær klub for de kræsne gæster, som gerne vil have en lækker cocktail og danse til noget kvalitetspop,” siger Leo Rebaz, som har arbejdet i det odenseanske natteliv i 14 år og senest var medejer af Nunchi.

I forsommeren blev natklubben i Overgade 45 overtaget af den store, delvist kapitalfondsejede nattelivskæde, Rekom, som allerede driver Heidi's Bier Bar, L.A. Bar, A Bar, Aya og Rabalder Bar i Odense samt i omegnen af 75 andre natklubber i Danmark, Norge og Finland.

Butchers i Overgade kommer til at ligne søster-natklubben Butchers i Helsinki. Foto: PR/Rekom.

”Der er klubber nok i Odense, der henvender sig til det helt unge publikum. Men alle os, der har kendt Odense i mange år, husker sikkert stadig den særlige vibe, der i sin tid var på Franck A. Den vil vi gerne ramme i en moderne udgave,” siger distriktschef i Rekom, Kian Hansen.

Han refererer til det Franck A, som i 1990'erne og frem mod lukningen i 2013 tiltrak både erhvervsfolk, nyuddannede akademikere, sportsstjerner, advokatsekretærer og iværksættere, der ville danse til dj-musik eller et liveband, når natten faldt på.

Selv om neonskiltet fordømmer instagrammers, vil der være masser af instagrammable spots på natklubben. Foto: PR/Rekom.

I Overgade er man i disse dage ved at indrette lokalerne i en mere rustik og industriel stil med inspiration fra New Yorks Meatpacking District, hvor flere tidligere slagtehuse og pakkerier nu er indrettet til restauranter og natklubber i en rå stil.

”På Butchers bliver der også plads til det feminine. Det hårde og rustikke skal møde det bløde og feminine. Vi sætter et gitter op foran dj-pulten, der kommer træplader op på væggene, og bartenderne kommer til at bære læderforklæder,” siger Leo Rebaz, som fremover har ansvaret for Butchers, Aya Club samt andre kommende projekter og vil bære titlen Head of High-End

Butchers skal tiltrække de lidt ældre gæster, og derfor skal man være mindst 20 år for at komme ind på Butchers om fredagen og 21 år om lørdagen. Foto: PR/Rekom.

”Jeg skal sørge for, at der altid er interesse omkring klubberne og blandt andet stå for al SoMe-kommunikation og booking af events og dj's,” siger Leo Rebaz, der tidligere var medejer af både Aya og Nunchis, der lå i konkurrence med Rekoms klubber og værtshuse.

”Nu har vi i stedet forenet kræfterne, lidt som hvis to konkurrerende fodboldklubber som Brøndby og FCK gik sammen om at lave et superhold,” siger Kian Hansen og peger på, at selv om Rekom nu har seks værtshuse og klubber i Odense, så skal de stadig kæmpe for hver eneste gæst.

Leo Rebaz (til venstre) og Kian Hansen (til højre) glæder sig, at ombygningen af natklubben i Overgade er færdig, så de kan slå dørene op til til det nye Butchers lørdag 5. oktober.

”Både for os og vores kolleger i branchen handler det om at have de bedste medarbejdere. Det er dem, der skaber den gode stemning, har relationerne og kan trække gæster fra deres store netværk til. Så selv om vi da har nogle stordriftsfordele, skal vi stadig arbejde hårdt uge efter uge for at skabe de bedste oplevelser for vores gæster,” siger Kian Hansen.

Faktisk betragter folkene bag Butchers i højere grad byens andre natåbne steder som Boogies, Amys, Kræz, Gertruds, Viggos, Old Irish, Ryan's samt Blomsten & Bien som kolleger.

”Sandheden er, at vores største konkurrent ikke er hinanden, men folks sofaer derhjemme,” siger Leo Rebaz.