34-årige Antonio Parisi fra den italienske gourmetrestaurant I Pupi Siciliani i Vindegade vil hellere servere kærlighed på sine tallerkener end tjene penge ved at sjuske med råvarerne.

”For mig handler det om at sprede kærlighed med min mad. Jeg vil hellere gøre 10 gæster lykkelige, end tjene penge ved at servere for 15,” siger 34-årige Antonio Parisi, som forleden kunne fejre fire års fødselsdag med sin restaurant I Pupi Siciliani i Vindegade.

Kakaofarvet ravioli med fyld af røget aubergine og ricotta. Foto: PR/Rico Feldfoss.

”Når jeg laver mad, tænker jeg på den historie og den fortid, der ligger i en opskrift, og på de mennesker, som har dyrket grøntsagerne og fanget fiskene,” siger sicilianske kok, som kom til Danmark for 7 år siden.

”Når man spiser hos mig, skal mine gæster have oplevelsen af at være på Sicilien i et par timer. Jeg insisterer på at lave maden helt fra bunden – også is og brød - som min egen mor og mormor gjorde,” siger Antonio Parisi, som er vokset op i et hjem, hvor der altid var gang i gryden med sugo.

Duebryst med blomkålscreme, ristede hasselnødder og kirsebær. Foto: PR/Rico Feldfoss.

”Jeg vågnede tit op til duften af grillede auberginer, tomat, kapers og basilikum, når min mor lavede caponata di melanzane,” fortæller Antonio Parisi og nævner den sicilianske fortolkning af den franske ratatouille.

”Noget er det fantastiske ved det sicilianske køkken er, at man blander både det arabiske, det franske og det spanske køkken sammen med det italienske,” siger Antonio Parisi, som åbnede I Pupi Siciliani for fire år siden i naboejendommen, hvor han kun havde 50 kvadratmeter til rådighed til både restaurationslokale, køkken og toilet.

På facaden i Vindegade kan man se den italienske stats anerkendelse af I Pupi Siciliani.

For er år siden rykkede han ind i de nuværende og noget større lokaler, hvor antallet af siddepladser er blevet fordoblet, så der nu kan sidde 30 gæster på én gang.

”Det er stadig småt, men det må ikke blive større, for så kan jeg ikke tilbyde den kvalitet, som jeg gerne vil,” siger Antonio Parisi, der kom i lære som kok som 17-årig og i mange år arbejdede i Italien om sommeren og tog ud i verden og arbejdede som kok i vinterhalvåret.

I Pupi Siciliani har sit navn efter den mange hundrede år gamle sicilianske marionetdukke-tradition, L’Opera dei Pupi.

”Det var under en tur til Danmark, jeg mødte min kæreste, som jeg i dag har en datter på to år sammen med,” siger den sicilianske kok, som tidligere solgte vin fra hele Italien i sin restaurant, men nu fokuserer på siciliansk vin.

”Jeg har en Barolo, en Brunello, en Chianti og en Supertoscaner på mit vinkort, resten er fra Sicilien,” siger Antonio Parisi, som også har en flaske Aperol stående på vinhylden.

”Ja, mange gæster vil gerne have en Aperol Spritz. Men det er altså en mærkelig drik, som jeg aldrig troede, skulle blive populær,” siger Antonio Parisi og fortæller, at den den nu 100 år gamle Aperol-drik i hans barndom og ungdom var noget, bedstemødre drak.

”For mig er mad meget romantisk. Jeg elsker at lave ærlig mad med kærlighed og historie. Og det må gerne tage lang tid, for min restaurant er ingen fabrik. For eksempel skal det tage en halv time at lave en risotto, ellers vil smagen skuffe, og det vil jeg ikke byde mine gæster,” siger restauratøren.