David og Victoria er gået i hi på toppen af kommunens iværksætterhus for at få ro til at skrive deres manuskripter færdige. Men også for at blive forstyrret hele tiden.

Syv manuskriptforfattere fra SDU har meldt sig frivilligt til at gå i hi og blive vækket igen og igen de næste to måneder.

I et unikt samarbejde mellem universitetet og Odense Kommune skal deltagerne både blive bedre til at skrive manuskripter til film og tv - og blive i stand til at overleve på arbejdsmarkedet, når de er færdige.

”Alt det trælse ved hverdagen bliver skåret væk, og vi kan fordybe os om vores manuskripter, samtidig med at vi bliver udfordret,” siger 34-årige David Silset.

David Silset skriver på en serie med arbejdstitlen Bad Places, som er en blanding af norske Skam og amerikanske Stranger Things, hvor livet som teenager bliver udsat for gys og horror.

Odense Kommune har i to måneder åbnet tagetagen i iværksætterhuset Stjerneskibet for de studerende fra universitetets manuskriptudvikleruddannelse, som enten er ved at afslutte deres uddannelse eller allerede er færdige og knokler videre ad karrierevejen og trænger til arbejdsro.

”Vi vil gerne hjælpe både manuskriptforfatterne og deres fortællinger videre ud i livet. Derfor vil vi undersøge, om det kan hjælpe på deres skriveproces og deres karrieremuligheder, hvis de bliver en del af et iværksættermiljø,” siger lektor Heidi Philipsen, der leder SDU's manuskriptuddannelse.

Aftalen er, at de studerende undervejs skal hjælpe hinanden og være en del af Stjerneskibets liv og forskellige tilbud.

Music Video
Foto: Jakob Owens/Unsplash

”Vi flyttede ind i sidste uge, og jeg er allerede ret begejstret. Der er en fælles arbejdsånd heroppe. Jeg har haft mit første møde med en iværksætterkonsulent, og jeg skal også have talt med en revisor og en advokat,” siger David Silset, der allerede har etableret sit eget produktionsselskab ved navn Wild Moose Productions.

På SDU kalder man aftalen for et eksperiment.

'”Vi ved, hvor svært det kan være at gå fra at være studerende til at etablere sig som kreativ professionel i en hård film- og tv-branche. Vi vil gerne inspirere vores studerende til at være åbne og tænke kreativt. Måske skal de begynde som tekstforfattere i reklamebranchen, slå sig sammen med nogle spiludviklere eller noget helt tredje, inden de kan begynde at bevæge sig ind på klassisk manuskriptudvikling og forsøge at leve af det,” siger Heidi Philipsen fra SDU.

Victoria Karlsen skriver på en spillefilm om en muslim, der er ved at springe ud som homoseksuel, og undervejs bliver fascineret af dragkulturen.

For 27-årige Victoria Karlsen har de første dage på Stjerneskibet været gode for hendes skriveproces.

”Jeg har brug for ro, når jeg skriver, og det har jeg ikke derhjemme i lejligheden. Samtidig har jeg brug for hjælp til min skriveproces, og det får jeg hernede," siger Victoria Karlsen, som skriver på et manuskript til en spillefilm.

"I går var jeg gået i stå i en scene, og der kunne jeg bare række ud efter David,” siger Victoria Karlsen.

Stjerneskibet i Havnegade er et kontorfællesskab med plads til 25 virksomheder, hvor også Odense Iværksætterservice holder til.