23-årige Christopher Anthony Mwanyika har skabt sit eget modebrand, Kill Villains Asap, der skal minde køberne om, at man ikke skal være bange for at konfrontere sine egne dæmoner.

Selv om Christopher Anthony Mwanyika har masser af venner og sjældent er alene, mener han, der er udfordringer, man skal klare selv.

”Når man kæmper med sine egne, indre dæmoner, er der noget af arbejdet, man selv skal gøre. Jeg synes, vi nogle gange glemmer at lytte til os selv. Derfor opfordrer jeg til, at vi stoler mere på os selv,” siger 23-årige Christopher Anthony Mwanyika, der bor i Åløkke-kvarteret.

Plus Projects Stripe T-shirt fra Hero-kollektionen. Foto: PR/KVA.

Han stiftede for et år siden sit eget modefirma, Kill Villains Asap, som kan oversættes til 'Dræb dine indre dæmoner straks'. I maj i år lancerede han sine første kollektion, Hero Collection, og i næste uge frigiver han den næste, Words By Numbers.

”Det er vigtigt, man er en god kammerat over for andre, men man må ikke glemme at være der for sig selv. Derfor har jeg med mit tøjmærke formuleret en mission om, at man skal have modet til at konfrontere sine egne onde ånder, fordi det udvikler dig som menneske,” siger Christopher Anthony Mwanyika, der altid har været meget optaget af mode.

Christopher Anthony Mwanyika håber, han kommer til at leve af Kill Villains Asap, men foreløbig arbejder han ved siden af og fortsætter med at uddanne sig ved at læse Innovation og Entrepreneurship på UCL.

”Jeg har altid gået meget op i fashion, men det var først på efterskolen, jeg stiftede bekendtskab med tøjdesign,” siger Christopher Anthony Mwanyika, som er født i Tanzania, men har boet i Danmark de seneste 14 år.

”Jeg gik på Glamsdalens Efterskole, hvor jeg i faget Kunst & Design blev introduceret til, hvordan en symaskine virker, og hvordan man designer tøj. Noget af det første, jeg lavede, var en cap med en bandana syet på,” griner Christopher Anthony Mwanyika, som altid har haft sin egen stil.

Christopher Anthony Mwanyika er med i alle faser bortset fra selve produktionen af tekstilerne, som foregår i Kina. Her er han i gang med at gøre klar til fotografering af en hue til næste kollektion.

”Udover Nike og Adidas har jeg aldrig rigtigt dyrket de store modebrands, men købt det meste på webshops i udlandet. Min stil er meget clean og minimalistisk,” siger tøjdesigneren, som i mange år elskede at gå i cowboy-overalls.

Sideløbende med, at han tog en HF-eksamen og en uddannelse som multimediedesigner på UCL, holdt han sin fascination for mode og design ved lige.

Foto: PR/KVA.

”Jeg vil gerne kunne lave det hele selv. Som multimediedesigner kan jeg både designe min egen hjemmeside, lave video, fotografere og køre sociale medier,” siger Christopher Anthony Mwanyika, som også laver skitserne til sit tøj.

”Jeg laver skitserne i hånden og gør dem færdige i Illustrator og Photoshop, inden jeg sender dem til fabrikken i Kina som zip-filer. Så går der en periode, hvor de sender prøver retur til Danmark, som jeg så retter til,” siger Christopher Anthony Mwanyika, som også selv står for markedsføringen og forsendelsen af sine produkter.

Hero Crossbody Bag. Foto: PR/KVA.

”Folk har taget rigtigt godt imod den første kollektion. For eksempel har jeg været nødt til at bestille en ny sending af mine tasker,” siger Christopher Anthony Mwanyika, der også har lavet sin egen webshop, som folk handler i.

”Jeg vil gerne have, at mit brand vokser, så derfor arbejder jeg lige nu på at finde nogle butikker, der gerne vil forhandle Kill Villains Asap. Det er jo mit håb at kunne komme til at leve af det,” siger den unge tøjdesigner.