43-årige Sanne Jørgensen har udgivet en malebog med kendte og ukendte Odense-motiver, som både børn og voksne kan farvelægge.

”Jeg har lavet malebogen, fordi jeg godt kan lide Odense. Jeg elsker at gå rundt i byen – især i centrum - og kigge på bygningerne og nyde pladserne. Jeg håber, at bogen vil få både børn og voksne til at opdage og måske genopdage nogle af de bygninger og historier, som det vrimler med i Odense,” siger Sanne Jørgensen, der driver sit eget firma ved navn Grafik Juice.

”Jeg har gennem årene kigget på Odense på forskellige måder og fået øje på forskellige ting. Først som tilflytter og studerende, så som professionel grafiker i en erhvervsorganisation og de sidste mange år som mor. Jeg er overrasket over, at jeg stadig får øje på nye ting, ” siger den 43-årige mor til tre piger på 5, 9 og 11 år.

Hun har hele sit liv tegnet og malet, og selv om hun er uddannet cand.it. med speciale i webdesign, tegnede hun også under sine studier og vandt endda en plakatkonkurrence.

Udover at tegne husene har Sanne Jørgensen med hjælp fra Odense Bys Museer også skrevet nogle linjer til hver tegning om bygningernes historie. For eksempel kan man læse, at det i dag er Odense Smedelaug, der ejer det rigt ornamenterede hus i Smedestræde 3.

”Som uddannet webdesigner arbejdede jeg i mange år med hjemmesider og webdesign, mens grafikken, tegningerne og malerierne var noget, der foregik ved siden af. Men for to år siden lavede jeg mit eget firma, og i dag har grafikken hovedrollen, mens webdesign fylder mindre,” siger Sanne Jørgensen.

Inden hun udgav bogen, lavede hun nogle postkort med odensemotiver, som hun både delte ud på cafeer og i sine børns børnehave og skole.

Odense Rådhus er også med i Malebog Odense.Sanne Jørgensen har bevidst skiftet mellem at være tro mod bygningernes detaljer og undladt fx. fugerne, så folk selv kan have indflydelse på det endelige udtryk.

”Det var spændende at se, hvordan børnene tog kortene til sig. Udover at farvelægge det eksisterende motiv, supplerer de med figurer fra deres fantasi. På julepostkortet tegnede de for eksempel nisser,” siger Sanne Jørgensen.

Med sin bog rammer hun ind i den bølge af mindfulness-malebøger, som gennem flere år har givet voksne mulighed for med fine tuscher at farvelægge meget detaljerede tegninger.

Piratlegepladsen i Ansgars Anlæg.

”Jeg bruger selv tegning til at afreagere, så det er bare fint, hvis man kan finde ro ved at sidde og enten farvelægge eller prøve forskellige tegneteknikker af,” siger Sanne Jørgensen, som gennem flere år havde samlet egnede motiver sammen.

”Pludselig var jeg oppe på 130 motiver, som jeg kogte ned til de 24 motiver, som er i bogen,” siger grafikeren, som havde en stand på Odense Blomsterfestival, hvor børn og voksne kunne farvelægge flere af motiverne fra bogen.

Sanne Jørgensen udgav sit postkort i december 2018 og bemærkede, hvordan især børn havde glæde af at farvelægge og supplere med egne skikkelser som eksempelvis nisser.

”Folk har taget rigtigt godt imod bogen, og jeg kan bestemt ikke afvise, at jeg laver en opfølger,” siger Sanne Jørgensen.

Man kan købe bogen på www.malebogodense.dk og flere steder i Odense blandt andet på Café Fleuri i Nørregade og All about Kids på Mageløs.

Forsiden af Malebog Odense, der udkom under Odense Blomsterfestival.