43-årige Mads Harbo Jensen vil fremme den økologiske tankegang ved hjælp af gedepølser, som er krydret med bacon, hyben og rosmarin, og bliver serveret med langtidshævet fuldkornspølsebrød.

Hans sidste konventionelt fremstillede måltid blev sluttet af med en Prinzen Rolle-chokoladekiks.

”Det er snart tyve år siden. Jeg har bestemt ikke været nogen engel i mellemtiden, men jeg har været 100 procent økologisk. Selv når jeg drikker en øl, skal den være økologisk, ellers springer jeg over,” siger 43-årige Mads Harbo Jensen.

En ristet, økologisk hotdog. Foto: Den Økologiske Pølsemand.

I dag åbner han sin pølsevogn i Brandts, hvor han udelukkende vil servere økologiske pølser, brød, dyppelse og drikke. Pølsevognen og råvarerne har han købt af den københavnske pioner på området, Claus Christensen, som åbnede Den Økologiske Pølsemand (DØP) ved Rundetårn i 2009.

”Jeg håber, at folk bliver glade for pølserne, for de smager virkeligt godt. Og selv hvis de bare går forbi, vil de blive mindet om, at der altid er et økologisk alternativ,” siger økopølsemanden. Han er uddannet pædagog, men efter længere tids ledighed og løse ansættelser er han nu sprunget ud som iværksætter.

Pølserne har grundlæggeren af Den Økologiske Pølsemand, Claus Christensen, udviklet i samarbejde med Hanegal. Foto: Den Økologiske Pølsemand.

”Mit eget motiv for at spise økologisk er først og fremmest hensynet til dyrene. Dernæst naturen og miljøet. Og til sidst er det fordi, jeg vil spise sundt og passe på mig selv,” siger den 43-årige pølsemand. Han blev selv opmærksom på den økologiske version af den ældgamle danske streetfood for fem år siden under et besøg i København, hvor han nød sin første økopølse ved Rundetårn.

”Jeg blev meget overrasket. Udover at pølserne smager fantastisk, er de meget mættende og nærende. Og brødene er altså noget helt andet end de hvide pølsebrød, man kender,” siger Mads Harbo Jensen om de langtidshævdede fuldkornsbrød.

"Er det ikke sådan, en pølsemand skal stå," spørger Mads Harbo Jensen.

Han vil stå i sin vogn foran Australian Bar i Brandts hver dag fra 11 til 18 og lørdag fra 11 til 14, inden han trækker sit økologiske foderbræt hjem til lageret i Skibhusene, hvor der både er køkken-, fryse- og kølefaciliteter.

”Jeg serverer mad med omtanke, og jeg er slet ikke i tvivl om, at folk gerne vil betale lidt ekstra for at spise økologisk. Folk kan sagtens smage forskel på godt og dårligt kød,” siger pølsemanden.

En vegetarisk hotdog. Foto: Den Økologiske Pølsemand.