Ivan Laursen og Thomas Brieghel har skabt den succesrige vinbar Lalou i Pogestræde ved at blande passion med fornuft.

Ivan og Thomas fra Lalou har gjort det, som mange iværksættere drømmer om: At skabe en lønsom virksomhed, baseret på passion og lidenskab.

“Hemmeligheden er, at vi også har været fornuftige. Mange i vores branche knækker nakken, fordi de kun har passionen at leve af. Hos os er fornuften og lidenskaben ligeværdige værdier,” siger 39-årige Thomas Brieghel, som sammen med sin kompagnon Ivan Laursen har drevet Lalou Vinbar i Pogestræde med både løn og overskud siden sommeren 2016.

Udover vine fra Bourgogne har indehaverne en svaghed for gamle Rioja-aftapninger.

At de også er fornuftige, illustreres af, at selv om de begge er meget erfarne og succesfulde kokke, så modstod de fristelsen til at åbne endnu en restaurant, da de gik i gang I 2016.

“Vi brugte lang tid på at diskutere, hvilken niche vi skulle vælge. Vi kunne se, at steder, som hverken var en restaurant eller en bar, begyndte at vinde frem. Og vi ville gerne skabe et sted, hvor vi selv kunne klare driften. Derfor skulle det være med noget, vi har forstand på, og som vi selv kunne håndtere,” siger Ivan Laursen.

Ivan Laursen og Thomas Brieghel har drevet Lalou Vinbar siden sommeren 2016 og har specialiseret sig i vin, charcuteri, ost og vinsmagninger.

De har begge været i restaurationsbranchen i flere end 20 år, og undervejs har de begge erfaret, hvor vigtigt mødet med gæsten er.

“Det er ikke nok at kunne stege en rødspætte. Gæsten vil have en totaloplevelse, hvor smag, service og atmosfære hænger sammen. Da vi begge to er meget fascineret af vin, og hvad vin kan gøre sammen med mad, var det oplagt at lave en vinbar,” siger Thomas Brieghel.

“Så slap vi også for at drive et stort køkken med et stort personale, men kan koncentrere os om at give vores gæster en oplevelse ved at kombinere vin med charcuteri, ost og andre delikatesser. Udover proptrækkerne er vores pålægsmaskine og vores knive vores vigtigste arbejdsredskaber,” siger Ivan Laursen.

Køleskabene på Lalou bugner af fransk hvidvin.

På kortet med mundgodt er der blandt andet ansjoser, anderillettes, oksecarpaccio fra Hindsholm Røgeri og brød fra Brødkompagniet, mens der påvinkortet udelukkende er europæiske vine.

“Som med alt andet, vi arbejder med, skal vi vide noget om den vin, vi serverer. Ingen af os har særlig stor viden om vine fra USA, Australien, Chile og Sydamerika, og vi mener, vi kan finde værdige europæiske alternativer,” siger Thomas Brieghel fra vinbaren, der er opkaldt efter den 87-årige franske vinproducent Lalou Bize-Leroy fra Bourgogne.

Lalou Vinbars dyreste vin er en Grands Echezeaux, Grand Cru Leroy, fra 1964 til knap 24.000 kr. Den billigste rødvin er en Barbera d'Alba fra Barolo-producenten Ciabot Berton til 350 kr.

Selv om de to ejere af Lalou arbejder tæt sammen mange timer om ugen, har de bevaret venskabet.

“Vi er gode til at tale højt, hvis vi kan mærke, vi har fået en sten I skoen, som kan gå hen og give et blåt mærke,” siger Ivan Laursen.

“Og vi er ikke bange for at tale om tingene, inden de udvikler sig, heller ikke selv om vi har travlt og det gør ondt. Vi har heldigvis arbejdet sammen tidligere, så vores samarbejde var trykprøvet.” siger Thomas Brighel.

De har ingen kolleger udover hinanden, men har efter to et halvt års hårdt arbejde stadig deres venskab intakt.