Den 27-årige civilingeniør Kristian Grove Poulsen vil ikke at invitere offensive investorer ombord i sit firma, der har designet og producerer det sociale siddemøbel Timbernest.

”Jeg vil kunne se mig selv i projektet. Derfor gider jeg heller ikke investorer, der har travlt. Jeg vil hellere gå den langsomme vej, hvor jeg hele tiden har kontrol over tingene. Jeg er alligevel ikke drevet af at skulle tjene millioner,” siger Kristian Grove Poulsen, som står bag den sociale gyngebænk af eg ved navn Timbernest.

Den blev opfundet af en gruppe ingeniørstuderende på SDU i forbindelse med et semesterprojekt på Product Development & Innovation-linjen, men i dag sidder kun Kristian tilbage i træmøblet.

”Jeg bliver motiveret af at se, når Timbernest'en bliver brugt. Det er en fed bekræftelse, når børn løber hen og hopper op i den, eller når voksne sidder og hygger i den på en festival,” siger den 27-årige opfinder, der blev færdig med sit ingeniørstudie i efteråret.

27-årige Kristian Grove Poulsen ejer virksomheden Timbernest, som han meget gerne vil have til at vokse, nu hvor han er blevet færdiguddannet på SDU, men ikke for enhver pris.

Timbernest-møblet blev udruget i 2016 på opfordring fra Tinderbox-festivalen, som efterlyste nogle sociale møbler, men var trætte af møbler, lavet af paller, traller og palletanke af hvid plastic.

”Vores mål var at skabe en social ramme, hvor man kunne pleje venskaber og få gode idéer. I første omgang kaldte vi møblet for Rocking Lounger, fordi det minder både om en gyngestol og et møbel i en lounge. Men vi syntes, at Timbernest var et bedre navn, for det hentyder både til materialet og til, at møblet kan fungere som en rede,” siger Kristian Grove Poulsen.

Timbernest'en blev først bygget i pap og karton, inden gruppen af ingeniørstuderende gik i gang med save og skruer. Den første udgave havde det med at krænge for meget, så den blev lavet om.

Han elsker fysisk udfoldelse og har dyrket springgymnastik, siden han var dreng. Derfor er han glad for, at Timbernest'en gynger frem og tilbage, når man sætter sig i den.

”Folk bliver nysgerrige, når de finder ud af, den kan vippe. Og de får stimuleret deres kreativitet, når de sætter sig op i den,” siger Kristian og fortæller, at den første version var lidt for livlig , så de måtte ændre designet og 'kæntringspunktet'.

I dag bliver møblet fremstillet på et værksted i Årslev på et stel af birkefinér og med enten danskproduceret ege- eller douglastræ til lameller, som der skal bruges i alt 140 af til et enkelt møbel.

Kristian Grove Poulsen har allieret sig med en tidligere salgsdirektør i et stort skofirma, som nu fungerer som mentor.

”Vi eksperimenterer for tiden med at gøre møblet endnu mere bæredygtig blandt andet ved at lavet stellet i aluminum, som kan genanvendes, når træet efter 25 års levetid ikke kan mere,” siger Kristian Grove Poulsen, som altid har været glad for at arbejde med sine hænder og eksperimentere med mekanik og konstruktioner i træ.

”Jeg voksede op på et nedlagt landbrug og til familiefesterne blev der snakket meget om landbrugsmaskiner. Det hjalp også, at jeg lærte at svejse, da jeg gik i 5. klasse,” siger Kristian Grove Poulsen.