Hos de to lyslokkede, unge mænd med deres mobile kaffekanon kan man altid få sig en tår livsglæde. Men hvad driver de to brødre, der betegner sig selv som 'nogle fattigrøve, der går efter kærligheden'?

”Vi følte begge to, vi var fængslet i vores tidligere job. Og selv om vi rejste langt væk i lang tid, var det bare værre, da vi kom tilbage,” siger de to brødre, der nu på andet år driver kaffebar fra deres ombyggede og specialudrustede Piaggio Ape 50.

”Til sidst kunne vores arbejdsgivere godt se, hvor det bar henad. Vi gik og dagdrømte, fik lavet masser af tatoveringer og groede langt hår,” siger storebror Mads Klindt på 26 år.

Drevet af passion

”Så vi sagde op og blev helt frie. Vi valgte at blive nogle fattigrøve, der går efter kærligheden. Vi er drevet af passion,” siger 24-årige Jonas Klindt, som i lighed med sin bror er handelsuddannet.

Efter et par rejser til Østen fandt de ud af, at en mobil kaffebar kunne være det, som de kunne leve af, samtidig med at de kunne nyde livet.

”Vi ville gerne arbejde udendørs, vi ville gerne møde mennesker, og det skulle være sjovt for både os selv og vores omgivelser,” siger Jonas.

Gemte sig nærmest i buskadset

Begge brødre er fascineret af den asiatiske 'vibe', hvor der er let til smil, og man tager lidt løst på tilværelsen.

De bor sammen i en lejlighed på Hjallesevej og griner ved tanken om, hvordan de brød igennem på den lokale kaffescene.

”Sidste år i marts stod vi ovre i garagen og bryggede kaffe, for vi vidste jo ingenting, hverken om at lave kaffe eller om at drive forretning. Efter at have øvet os i et stykke, tid kørte vi ned mod Munke Mose, men vi turde ikke køre helt ned til broen og åfarten. Så de første gange gemte vi os nærmest i noget buskads oppe ved legepladsen,” siger Mads Klindt.

Elsker at stå ved kaffevognen

Siden rykkede de længere mod centrum og tættere på odenseanernes hjerter med deres hvide kaffe-tuktuk.

”Vi er blevet taget virkeligt godt i mod. Både af mennesker på gaden, som vinker og smiler, og af firmaer, som hyrer os til at komme og lave kaffe til deres arrangementer,” siger Jonas Klindt, som afviser, de en dag vil åbne en kaffebar i centrum.

”Der er så meget kaffe derinde, så det kommer ikke til at ske. Vi har fundet en niche, som vi elsker. Ja, vi elsker bare at stå ved vores kaffevogn. Det kan måske være svært for andre at forstå, men det er bare så fedt at møde alle mulige mennesker og servere en god kop kaffe for dem,” siger Mads Klindt.

Altid sammen

Årsregnskabet for det første leveår viser et beskedent overskud på knap 14.000 kroner efter skat, som de ikke desto mindre er stolte over.

”Vi skal jo ikke have et kaffeimperium. Vi er drevet af vores passion og vil ikke gå på kompromis med hverken kvaliteten eller vores service,” siger Jonas Klindt.

”Vi kunne aldrig finde på at tage afsted med kaffevognen alene, selv om det måske kunne give flere penge. Vi skal være to. Ham, der laver kaffen, står jo med ryggen til, og der skal jo være én til at tale med kunderne,” siger kaffebrødrene.