Den 41-årige iværksætter Kim-Yen Nguyen sagde sit faste konsulentjob op for at skabe visuelle tidskapsler i form af fotoplakater med korte, personlige statements.

”Vi er vilde med at dokumentere vores liv ved hjælp af opdateringer og posts på de sociale medier. Men det er jo vores egne selvbilleder, vi præsenterer. Med mine fotoplakater vil jeg gerne dokumentere, hvad der sker, når en personlig fortælling bliver til i samarbejde med et andet menneske. For det er i samværet med andre, at vores identitet skabes,” siger Kim-Yen Nguyen,der står bag firmaet Meanwhile Stories.

Hun har læst psykologi og dansk på universitetet, men efter 10 år som leder, vejleder og konsulent ved Odense Kommune sagde hun ved årsskiftet sin stilling op, fordi hun ville forfølge en iværksætterdrøm.

”Jeg har altid været glad for at iagttage andre mennesker og se og fornemme, hvad de gør med sproget. Men jeg interviewer også folk,” siger Kim-Yen Nguyen, som på sit danskstudie specialiserede sig i lingvistik og særligt talehandlinger.

”Ord skaber virkelighed og er med til at give mening. Jeg sorterer og systematiserer, hvad min kunder fortæller mig, og stiller opfølgende spørgsmål, så vi kan skyde de bedste billeder og formulere den bedste tekst som en co-creation,” siger Kim-Yen Nguyen, der også vælger en egnet fotolocation i samarbejde med sine kunder.

”Jeg synes, det er vigtigt for fortællingen, at vi vælger en mere naturlig setting, end hvis vi for eksempel tog billederne i et studie. Omgivelserne er med til at fortælle historien om et menneske i den virkelige verden” siger Kim-Yen Nguyen, som efterfølgende både udvælger det bedste billede og den rette tekst sammen med sin kunde.

”Jeg forstyrrer jo deres fortællinger undervejs, så jeg synes, det er fair, de får lov til at se, hvad jeg har kogt det sammen til,” siger iværksætteren, som ikke vil kaldes kunstner.

”Jeg er hverken kunstner, forfatter eller fotograf. Men jeg forsøger at male et øjebliksbillede, som viser essensen af mine kunders fortælling eller erindring,” siger Kim-Yen Nguyen, der ikke mener, hun svækker et godt fotografi med sine statements.

”Beskueren har stadig fri fortolkningsret. Jeg gør meget ud af at skabe fortællinger og ikke forklaringer. Jeg beskriver, hvad jeg hører og fornemmer, men jeg forsøger ikke at være værdiladet i mit ordvalg,” siger Kim-Yen Nguyen, der kom fra Vietnam til Danmark i 1982 med sin familie som var bådflygtninge.

Læs mere om hendes virksomhed her.

41-årige Kim-Yen Nguyen er mor til en dreng på 7 år og en pige på 10 år og bor i Odense med sin kæreste, der er psykolog.