Uden at vide det mindste om vandrerhjem, turisme eller restaurantdrift købte to par Kragsbjerggaard af Odense Kommune og er nu i gang med at skabe en succes.
”Vi kunne se, at Kragsbjerggaard var en usleben diamant. Det er vildt, at man til en billig penge kan sove på en herregaard, som ligger kun otte minutter fra motorvejen og et par kilometer fra centrum,” siger 55-årige Kim Falden.
Sammen med sin kone, Tina, sin tvillingsøster, Kate, og hendes mand, Steen, bød han sidste år 8,7 millioner kroner for det trelængede vandrerhjem med hovedbygning, da Odense Kommune satte den gamle herregård for enden af Kragsbjergvej til salg ved budrunde.

”Vi havde i mange år snakket om, at det kunne være spændende at drive en bed & breakfast eller et lille hotel sammen. Nu fik vi muligheden for selv at udvikle en hel herregård, og det kunne vi ikke stå for,” siger Kim Falden, som i lighed med sin kone og søsterens mand har sagt sin faste stilling op, mens hans søster har taget orlov.
”Vi vidste ingenting om vandrerhjem, men vi vidste en hel del om ejendomsbranchen. Samtidig er vi vante til at investere, renovere, udvikle og drifte fast ejendom,” siger den 55-årige Kim Falden, som er uddannet tømrer og bygningskonstruktør.

Han har i mange år været teknisk chef i ejendoms- og udlejningsbranchen, hvor hans kone har været bogholder. Tvillingesøsteren er sundhedsplejerske, mens hendes mand er elektriker og installatør.
Siden de nytårsdag fik nøglerne til det dengang kommunalt ejede vandrerhjem, har de haft travlt med at renovere både reception, restaurant, fællesområder, værelser og konferencefaciliteter med blandt andet nye egetræsgulve de fleste steder.

”Nu er vi gået i gang med at renovere den gamle hovedbygning, som var meget dårligt vedligeholdt. Vi har sandblæst facaden og vandskuret den, og det er vores plan at indrette 8 lejligheder til vores gæster i den,” siger Kim Falden og fortæller, at samarbejdet de fire imellem går rigtigt godt.
”De seneste 25 år har vi købt og renoveret små udlejningsejendomme sammen, så vi har god erfaring med at arbejde sammen. Heldigvis er vi ærlige over for hinanden,” siger Kim Falden, som fortæller, at de ugentligt holder et ledermøde med dagsorden.

”Det kan godt være nogle hidsige møder, for vi har alle sammen holdninger. Men vi har aftalt, at vi løser problemerne sammen og aldrig bærer nag. Heldigvis er vi enige om retningen, og så går det ofte godt,” siger Kim Falden, som er lykkelig for sin nye tilværelse.
”Det er herligt med alle de børn og voksne, som enten kommer og overnatter her eller holder møder eller fester. Samtidig er det jo vores hobby, vi har gjort til vores levevej. Selv om det er hårdt arbejde, elsker jeg hver morgen at hoppe i tømrerbukserne og gå i gang med at forbedre Kragsbjerggaard,” siger Kim Falden, som mener, man ikke skal være så bange for at leve sine drømme ud.

”Jeg ville ikke kunne holde ud at sidde som 70-årig og ægre mig over, at jeg ikke fik levet mine drømme ud. Penge gør os ikke lykkelige, men vi bliver bitre af ikke at forsøge at leve vores drømme ud,” siger Kim Falden, som håber, at Kragsbjerggaard også bliver et aktiv for Odense.
”Vi kan jo se, hvilken positiv udvikling Odense er inde i, og vi mener faktisk, at Odense har brug for denne lille, velbeliggende perle, hvor man kan bo på en herregård til en overkommelig pris,” siger én af de fire værter på Kragsbjerggaard.