36-årige Kasper Arensbak er pedel på en efterskole, men når han har fri, springer han i sit vintage jakkesæt for at danse lindy hop og høre Count Basie. På lørdag står han bag O'Town Swings-arrangementet i Rosenbæk Huset.

”Jeg er glad for, at vi ikke søger perfektionen, når vi danser lindy hop. Der er heldigvis masser af plads til, at vi selv kan fortolke dansen, og jeg plejer at storsvede, når jeg danser,” siger 36-årige Kasper Arensbak, som sammen med sin kone har danset lindy hop de seneste seks år.

Lindy Hop er både en pardans og en social dans, hvor man skifter partner. Foto: PR/Swing the Shoes - Odense.

”Selv om min mor havde en danseskole, brød jeg mig ikke om at danse førhen. Som voksen var jeg decideret utryg og foretrak at stå i baren med en Giraf-øl og en Arnbitter, når mine venner ville danse,” siger Kasper Arensbak, som har været optaget af musik hele sit liv.

”Min far havde en stor pladesamling og spillede trommer i sin fritid. Da jeg i 2. klasse skulle havde en plade med i fritidsordningen, tog jeg Led Zeppelin IV med. Siden blev jeg meget optaget af punk, dødsmetal og black metal,” siger Kasper Arensbak, som på Odense Studenterradio drev programmet HAD, som var en forkortelse for Headbangers Against Disco.

Når Kasper og hans kone tager afsted til lindy hop, kommer de altid glade hjem.

”Jeg har dog altid haft en bred smag indenfor musik og også lyttet til en del jazz både på plade og live,” siger Kasper Arensbak, som på en tur til Hamburg med sin kone blev introduceret til lindy hop på en lokal rockabilly-bar.

Siden er de blevet en del af den lokale og nationale lindy hop-kultur og går en gang om ugen til dans. Derudover deltager de regelmæssigt i arrangementer som det på lørdag, hvor lindy hop-dansere fra ind- og udland mødes i Rosenbæk Huset og dyrker musikken og dansen fra 1930'erne til ud på natten.

”Vi blev hurtigt hooked, fordi musikken og dansen gør os i godt humør. Det er virkeligt sjovt at danse både med hinanden og med de andre, der kommer. Lindy hop er jo en meget social dans,” siger Kasper Arensbak, som udover at danse og gå klædt som i USA i 1930'erne også spiller som dj under kunstnernavnet DJ Splanky herhjemme og i udlandet.

”Jeg er meget optaget af den tid og begejstret for kulturen og den åbne og glade atmosfære, der er, når vi mødes. Men til daglig går jeg almindeligt klædt med hættebluse og smartphone,” siger den tømreruddannede Kasper Arensbak forud for lørdagens dansefest i Rosenbækhuset, hvor alle er velkomne.

Kasper Arensbak er uddannet tømrer og arbejder som pedel på Nordfyns Efterskole. I sin fritid danser han lindy hop og vender som DJ Splanky vinylplader med musik fra 1930'erne og 1940'erne.

Aftenen indledes med en times intro til lindy hop, inden DJ Splanky varmer op. Klokken 21 begynder aftenens højdepunkt; den to timer lange koncert med Mydtskov Swing Five.