#Otownerdit er et indlæg på Otown.dk, hvor vi bliver klogere på Odenses mest spændende personligheder. Vi hører deres holdninger til byen, når de færdiggør sætninger om byens bedste og værste sider. Denne uges personlighed influencer samt souschef på Kansas City: Jeanette Hardis

Hun arrangerer koncerter, sørger for øvelokaler til byens bands, driver en forening for fynske bloggere, dyrker Odenses kultur- og madtilbud og så fortæller hun om det hele på sine sociale medier samt bloggen Letsblogsomeshit.

Navnet er Jeanette Hardis. Efter at have læst engelsk og designledelse på Syddansk Universitet blev den 31-årige sjællænder i Odense, fordi hun ville være en del af byens pulserende udvikling. Hun ville sætte sit aftryk og være med til at drive byen fremad.

I dag er hun kommunikationschef og øvelokaleadministrator på spillestedet Kansas City.  Som Odense-elsker, kulturkreatør og koncertarrangør har hun en bøn til odenseanerne, når spillestederne åbner igen: Ta’ til koncerter med kunstnere, du ikke kender.

Mit yndlingssted i Odense er mange steder og afkroge af byen. Hvert kvarter har sin egen charme. Det nyeste yndlingssted (og det er helt sikkert, fordi jeg er flyttet til området) er Seden Strand. Der er fred som ingen andre steder. Derfra kan jeg se til Stige Ø, som også er et af mine yndlingssteder.

Jeg veksler i virkeligheden nok mellem at søge ud fra bymidten, ud til naturen og roen og derfra søge ind til centrum og alle de mange kultursteder, der findes i Odense, som jeg på det kraftigste vil opfordre alle til at besøge.

Og så er jeg un flâneur - jeg elsker at spadsere i Odense og opleve byen på gåben. Fra den ene ende til den anden. Gerne med en kop kaffe i hånden fra en af byens lækre kaffebarer og så bare kigge på byen.

Det bedste, der er sket i Odense er… at byens kulturliv har udviklet sig så meget de sidste 10 år. Der er virkelig sket noget på kultur- og madscenen i Odense. Det er en stor fornøjelse både at være en del af og være vidne til. Det er selvfølgelig, fordi der er så mange seje mennesker i byen, der tror på og tør satse på Odense. Tak for jer! Det er ligesom ringe i vandet - jo flere mennesker, der tror på, at Odense kan og at der IKKE går Odense i den, jo mere spreder den gode udvikling sig. Med det sagt - så kan der vist snart ikke være flere festivaler i byen eller...

Det værste, der er sket i Odense er, ja jeg kan ikke komme på noget. Jeg synes virkelig, at Odense er på en virkelig spændende rejse lige nu. Det gælder bare om at hoppe på toget og følge med og se, hvor eventyret tager os hen. Jeg synes, at der er gang i nærmest et paradigmeskift i den måde, Odenses indbyggere bruger og tænker om byen. Måske er det bare mig, der omgiver mig med en masse opløftende og positive mennesker? Jeg ved godt, at den gængse jantelov lever i bedste velgående, og det kunne jeg virkelig mærke, da jeg lige var flyttet til byen. Men jeg synes også, at vi efterhånden er så mange, der konsekvent tager ja-hatten på, at vi snart overdøver dem, der har lidt sværere ved det.

Det mærkeligste jeg har oplevet i Odense var, da jeg begyndte at arbejde med musik på et mindre spillested og det gik op for mig, at rigtig mange mennesker kun går til koncerter, hvis det er musikere, de har hørt om før, der står på scenen. Det er super ærgerligt, for efter min erfaring, så går de mennesker virkelig glip af noget. At gå til en koncert med en kunstner, du ikke kender, skal du gå til det på samme måde, som når du sætter en film på, du ikke har set før. Det ville sgu da også være en virkelig fed (første) date - at gå til en koncert sammen med en kunstner, ingen af jer før har lyttet til og dele den oplevelse.

Det kendetegner en odenseaner, at de har en generel venlighed og måske også lidt en 50/50 lige del skepsis og entusiasme i sig, når der sker noget nyt i byen. Enten skal tingene lige ses an, inden de dur, eller også kaster folk sig ud i dem med det samme.

Hvis jeg var borgmester i Odense, ville jeg tage til en masse koncerter på alle spillestederne. De store som de helt små. Prøve at opsnuse og opleve vækstlaget i byens kulturliv og virkelig møde de mennesker, der gør en kæmpe, ofte frivillig, indsats for, at byen udvikler sig. Vækstlaget er grobunden for alt det kulturelle liv, der findes i Odense. Og det ville jeg gerne støtte og opleve med egne øjne. Det er virkelig ildsjæle, der står bag byens udvikling og de skulle takkes personligt af borgmesteren.