Coworking Plus, der netop er blevet færdig med at ombygge deres 4600 kvadratmeter store kontorfælleskab i Kochsgade, fejrer i morgen det fynske iværksættermiljø med stor prisfest.

”Livet som iværksætter er som at køre i en rollercoaster med store op- og nedture. Derfor fortjener  iværksættermiljøet her i Odense og på Fyn en stor, uformel fest, hvor de hædres og får et skulderklap,” siger Mads Fugl.

Han er selv serieiværksætter, direktør og medejer af det 4600 kvadratmeter store Coworking Plus-kontorfælleskab i fire etager i Kochsgade, hvor tanken om at fejre iværksætteriet sidste år blev undfanget og resulterede i uddelingen af den første Odin Award.

Sidste års vært, iværksætteren Morten Resen, er også vært i år ved Odin Award. Foto: Coworking Plus/Jonas Vester Legarth.

I morgen bliver prisfesten gentaget, men hvor der sidste år var 300-400 deltagere til prisfest i Odeon og afterparty hos Coworking Plus, regner man i år med at få fyldt alle 750 sæder i Odeon.

”Vi er allerede i år 2 Fyns største event for iværksættere. Jeg tror, succesen bunder i, at den er lavet af iværksættere for iværksættere. Vi ved alle sammen, hvor hårdt det kan være, og derfor tror jeg, så mange bakker op om prisen,” siger Mads Fugl.

Sidste år så publikum Pakkelabels vinde Odin Award. Foto: Coworking Plus/Jonas Vester Legarth.

Det er lykkedes folkene bag Odin Award at sammensætte en relativ giftig jury, som består af Torben Frigaard (Esoft og Umbraco, tidl. MIR), Thomas Visti (MIR, tidl. Universal Robots), Brian Djernes (CaneLine), Søren Kristensen (Athenas og Coworking Plus) og Caroline Søeborg Ahlefeldt (iværksætter og bestyrelseskvinde).

De skal uddele både en Odin Award til den bedste iværksættervirksomhed, en Moonshot Award til en iværksættervirksomhed med stort potentiale og en Impact Award til en virksomhed, der i sit arbejde arbejder efter at opfylde FN's 17 verdensmål.

Efter prisuddelingen er der som sidste år afterparty i baggården. Foto: Coworking Plus/Jonas Vester Legarth.

”Udover at hædre nogle virksomheder, er Odin Award også en god mulighed for at møde andre iværksættere. Vi har tilstræbt en festivalstemning til efterfesten i Coworkings baggård netop for at skabe de bedste rammer for at dele både de gode og de dårlige erfaringer,” siger Mads Fugl fra Coworking Plus, hvor der også har været en voldsom udvikling de senere år netop på grund af travlhed i det lokale startup-miljø.

”Jeg kan ikke dokumentere, at der er kommet flere iværksættere her i Odense og på Fyn, men jeg kan konstatere, der er en stærk efterspørgsel på vores lokaler,” siger direktøren.

Mads Fugl har selv været med til at starte otte virksomheder op.

Da Coworking Plus blev etableret på Odense Havn for snart fem et halvt år siden, var der plads til først 20 coworkers, så 40 og til sidste 70, inden kontorfællesskabet flyttede til de nuværende rammer i den tidligere SCO-cykelfabrik i Kochsgade.

”Her lagde vi ud med 2000 kvadratmeter, så 2300 kvadratmeter, og i går blev vi færdige med det sidste kontor i de 4600 kvadratmeter i fire etager, vi nu råder over,” siger Mads Fugl fra Coworking Plus, som for tiden rummer 90 virksomheder.

Foto: Coworking Plus/Jonas Vester Legarth.

”Lige nu er der 280 personer, som har deres daglige gang i bygningen, og der kommer 5-10 nye coworkers til om månenden. Vi har plads til 360, så mon ikke vi må melde alt udsolgt i løbet af 2019,” siger Mads Fugl, som tror, at kunderne bliver tiltalt af husets community og deres plug & play-løsning.

”Vi sørger for, at kontoret virker, og at man er en del af et fællesskab. Så skal virksomheden bare koncentrere sig om væksten,” siger han.