19-årige Christian P. E. Støvring kan ikke vente på, at andre gør noget for miljøet. I dag og i morgen er han med til afholde en festival om bæredygtighed for 1500 skoleelever i Odense.

Christian er en bekymret optimist.

”Jeg mister noget tillid til de voksne, hvis det viser sig, at vi har pengene, men bare ikke vil gøre noget for miljøet,” siger den 19-årige gymnasiedreng og kniber øjnene sammen.

”Så bliver jeg sur. Miljøet er det vigtigste, så der skal gøres noget. Nu,” siger Christian P.E. Støvring, som tvivler på, at de voksne ikke vil gøre nok for at forbedre klimaet.

Christian P.E. Støvring har tidligere gået i gymnasiet i Odense, nu foregår det på Midtfyns Gymnasium, hvor han går i 2. g.

”De tror måske, klimaet ikke for alvor bliver et problem, så længe de lever. Men det bliver altså et problem for os unge på er tidspunkt. Vi har den nødvendige viden, så vi skal bare se at komme i gang. Hvis de gamle ikke vil gøre noget for miljøet, må vi jo gøre det,” siger Christian, som er overbevist om, at de unges indsats nytter.

”Det nytter i hvert fald ikke noget at være pessimist. Så vil jeg hellere være ambitiøs og optimistisk. Bare fordi man ikke kan få det perfekt, er det jo ikke ensbetydende med, at man ikke skal prøve. Better late than never,” siger den 19-årige Christian P.E. Støvring, som er medlem af ungdomsforeningen 'Slænget' under ungdomsskolerne i Odense.

Sammen med Odense Kommune og en lang række foreninger er det lykkedes at banke Festival For Fremtiden op på Østre Plads i Danmarksgade, hvor der i dag og i morgen vil være talks, musik og konkurrencer for 1500 deltagere.

”Vi håber, vi kan være med til at sætte noget i gang, så vi bliver mere bæredygtige. Da jeg begyndte i Slænget for tre år siden, vidste jeg intet om bæredygtighed. Jeg havde faktisk slet ingen forståelse for det,” siger Christian, som siden har været med Slænget i Afrika, for at kæmpe mod HIV og AIDS.

”Jeg troede, at det med klima og miljø var noget, de andre tog sig af. Men så fandt jeg ud af, at det er der rent faktisk ingen, der gør,” siger han og peger på Greta Thunberg som stor kilde til inspiration.

”Greta har startet en grøn bølge, som vi gerne vil være med på. Vi vil vise, vi kan skabe forandring. Det er skræmmende at se, hvordan vi truer den natur, vi selv lever i,” siger Christian P.E. Støvring.

Festival For Fremtiden foregår på Østre Plads i Odense. Læs programmet her.