På Grand Hotel i Jernbanegade dyrker man med succes hotellets 122-årige historie samtidig med, at man fornyer sig med unplugged koncerter og holder svedig jazzklub.

”Jeg siger tit til mig selv: Det er fandeme vildt lavet! Hotellet er fra 1897, og det holder endnu. Det er arkitekturen og kvaliteten, der skaber den helt unikke stemning, som vores gæster er så glade for, ” siger 37-årige Lui Jensen, som har været direktør på Grand Hotel siden 2014.

Grand Hotel har et tæt samarbejde med det odenseanske erhvervsliv. “Ofte møder travle forretningsfolk hotellet, før de møder virksomheden. Det ansvar tager vi meget seriøst,” siger Lui Jensen.

Efter en årrække med mange direktørskift og svingende resultater er hotellet nu i Jernbanegade inde i en positiv periode.

”Vi er heldigvis kommet ud af den identitetskrise, hotellet var inde i. Nu har vi en fast kurs, vores personale er passioneret, og vi sætter omsætningsrekord hvert år,” siger direktøren på hotellet, hvor det typisk er forretningsfolk eller udenlandske turister, som kommer og sover i de historiske rammer.

Grands direktør opfatter de andre hoteller i Odense som samarbejdspartnere. “Jeg ser Odense som ét stort rejsemål, hvor vi skal arbejde sammen om at skabe det bedste produkt for vores gæster, ellers rejser de videre til København,” siger Lui Jensen.

Når hotellet med de 135 forskellige værelser løbende bliver vedligeholdt, kan Lui Jensen stadig blive overrasket over nye, historiske detaljer, der dukker op.

”Det må være lige som at renovere gamle kalkmalerier, for vi ved aldrig, hvad der gemmer sig inde bagved. Heldigvis har hotellet gennem årene været forskånet for store, uheldige ombygninger. Derfor fejrer vi hver dag, at ingen af vores forgængere har smadret hotellet,” siger Lui Jensen og gør opmærksom på, at ikke alle forandringer nødvendigvis også er forbedringer.

'”Derfor overvejer vi altid en ekstra gang, inden vi går i gang med nye tiltag, om vi er ved at sætte vores historie eller gæstens oplevelse over styr,” siger Lui Jensens, som opfatter Grand som en kulturinstitution, man skal værne om. Men det betyder ikke, at hotellet skal behandles som et museum, hvor tiden står stille.

37-årige Lui Jensen er fra Vester Skerninge på Sydfyn og begyndte som opvasker på Hotel Svendborg som 13-årig. Han uddannede sig siden som kok og var blandt andet køkkenchef på Grand Hotel i 2008. I 2013 kom han tilbage til Grand Hotel som direktør.

”Vi er en forretning, hvor der skal tjenes penge, og derfor skal her også være liv og glade dage. Heldigvis kolliderer den ambition ikke med, at vi gerne vil bevare og styrke Grands status som byens, fine, gamle hotel. Faktisk tværtimod,” siger den 37-årige hoteldirektør.

”Uden aktiviteter og lokal forankring er et hotelværelse jo bare fire vægge og en seng, hvor du ikke kan se, om du er i Tokyo eller Bruxelles. Derfor er vores koncerter og events også med til at skabe en bedre oplevelse for vores hotelgæster,” siger Lui Jensen.

Gennem de seneste par år har Grand Hotel for fulde huse afholdt 10 unplugged koncerter med spisning, og senest har hotellet etableret en Late Night Jazz Club med Benjamin Koppel som kapelmester med skiftende besætninger.

Lørdag 25. maj optræder han med jazzsangerinden Cæcilie Norby og et band med jazzmusikere fra øverste hylde heriblandt trommeslageren Peter Erskine, der har arbejdet med Weather Report, og Herbie Hancocks tidligere bassist, Scott Colley.

”Vi vil være den fedeste jazzklub i Danmark. Når Benjamin Koppel kommer denne gang, er han på Europa-turne med sin gruppe. Kun to af koncerterne foregår i Danmark, og det er i DR's Koncerthus og på Grand Hotel i Odense. Så vi er godt på vej,” siger Lui Jensen.