Artisten bag den folkekære rapper Futte Fynbo, Rasmus Rudbæk, tilbyder i samarbejde med Ungdomshuset i Odense gratis rapskole for byens unge mellem 14-18 år.

Med mere end ni års raperfaring og seks år som underviser i faget er Rasmus Rudbæk en garvet herre på den fynske musikscene. Blandt andet har han under navnet Futte Fynbo lavet hits som "FLAD UD FYNBO", "Max Ud", "Remoulade", der har fået flere hundredtusinder visninger på Spotify.

Nu kan unge i alderen 14-18 år i Odense Kommune nyde godt af hans erfaringer. Sammen med Ungdomsskolen laver den 25-årige rapper nemlig en rapskole. En skole, der skal styrke musiklivet i Odense, så musikerne ikke rejser væk fra byen.

Lær alle rapfiduser

Omdrejningspunktet for Ungdomshusets nystartede rapskole er at klæde unge odenseanere på til at blive morgendagens rapstjerner. På skolen vil der være undervisning i tekstskrivning, rimstrukturer, sproglige virkemidler stage appeal, rytme og meget mere.

-Jeg ville personligt have ønsket, at der fandtes et lignende tilbud, da jeg som 16-årig begyndte at rappe. Der måtte man finde alle fiduserne selv,’’ siger Rasmus Rudbæk og fortsætter

-En by som Odense er nødsaget til at højne musikfaciliteterne og optimerer rammerne for vækstlaget, så det gør det attraktivt for musikere at blive i byen.  Jeg tror, at en rapskole for byens unge kan være medvirkende til flere odenseanske talenter på den danske musikscene.

Alle kan rappe

Rapskolen finder sted i øvelokalet på Ungdomshuset i Odense hver onsdag klokken 16.00-18.00 og 20 uger frem. Udover at blive en ordekvilibrist og en rytmebetvinger af værste skuffe tilbyder Rasmus Rudbæk og Ungdomshuset også en række koncerter i forbindelse med rapskolen, hvor eleverne kan prøve deres evner af foran et publikum heriblandt Odense Havnekulturfestival og Ungdomsringens Musikfestival i Aalborg. To scener som Rasmus Rudbæk selv har betrådt, da han som ganske ung indledte karrieren som rapper.

Trods sit gennembrud med den satiriske karakter Futte Fynbo garanterer Rasmus Rudbæk et forløb med seriøsitet og et sublimt slutprodukt i højsædet. Vejen derhen skal dog være sjov, anderledes og give eleverne en aha-oplevelse, tilføjer han.

’’Jeg er af den overbevisning, at jeg kan lære alle at rappe, det kræver blot en gylden kombination af gåpåmod, tålmodighed og en stor portion sjov!”

Tilmeld dig rapskolen på ungodense.dk under ’’raptekster’’ eller send en mail direkte til Rasmus Rudbæk på [email protected].