Den 32-årige skuespiller Amira Jasmina Jensen var så opsat på at fortælle historien om Frida Kahlos liv, at hun søgte 258 fonde om støtte til at skrive og opføre et teaterstykke om den afdøde mexikanske verdensstjerne. Kun fem fonde sagde ja, og fredag aften har 'Viva La Frida' premiere på Teater Momentum.

”De største forbilleder har også skyggesider. Selv om Frida Kahlo var en feteret verdensstjerne, og 65 år efter sin død stadig er et idol for mange kvinder, så var hun også bleg om morgenen og umulig og ind imellem meget ulykkelig,” siger 32-årige Amira Jasmina Jensen, som blev uddannet på Den Danske Scenekunstskole i 2011.

Trailer for teaterstykket Viva La Frida, som har premiere i Odense fredag og til foråret skal videre til København.

Hun har selv en dyb fascination for den mexikanske maler, der allerede som 18-årig kom ud for en alvorlig trafikulykke og resten af sit kun 47-årige liv havde mange sygdomsperioder.

”Hun var en stærk kvinde, som trodsede megen modgang, og efter sin død blev hun anbragt på en piedestal. Men hun var også krævende og opmærksomhedssøgende,” siger Amira Jasmina Jensen, der har valgt at fortælle historien om Frida Kahlos styrker og skyggesider gennem malerens søster, Cristina.

Amira Jasmina Jensen alene på scenen på Teater Momentum, som hun kender så godt, da hun var fast tilknyttet teatret i sidste sæson. Foto: PR/Daniel Buchwald.

”De to havde en meget tæt relation, selv om Cristina stod meget i skyggen af sin kendte storesøster. Ved at lade Cristina fortælle om både savnet, sorgen, befrielsen og lettelsen, kommer vi helt tæt på Frida Kahlos sammensatte personlighed. Man kan sige, at søsteren på en nænsom måde løfter Frida Kahlo ned fra piedestalen,” siger Amira Jasmina Jensen, som er halvt egypter, halvt dansker.

Hun tror, hun med sit stykke også kan være med til at kaste lys over, hvorfor Frida Kahlo stadig er så populær, at man både kan købe T-shirts, krus og alt muligt anden Fridamania-merchandise med hende.

Som konsekvens af et godt billetsalg spiller forestillingen en ekstra dag 21. september. Billedet er taget af fotografen Erick Maciel Amezcua i Mexico, hvor Amira Jasmina Jensen var på researchtur forud for tilblivelsen af stykket.

”Jeg håber, stykket kan være en kommentar til vores egen, nutidige Instagram-virkelighed, hvor vi især skildrer vores positive sider . Men livet er ikke noget glansbillede, og det maskefald skal vi bare acceptere og leve med,” siger skuespilleren, som har fået hjælp af Signe Hørmann Sørensen til at instruere stykket.

Læs mere om stykket på Teater Momentums hjemmeside.