Flere koncertgæster, synlighed og et pusterum i en svær tid. Ifølge de odenseanske musikere Jakob Sveistrup, LADJ og Chris Grey & The BlueSpand er der fordele ved at livestreame koncerter.

Forsamlingsforbuddet under Covid19 slukkede landets koncertscener. Det har fået musikere og koncertarrangører til at tænke kreativt.

Over hele landet livestreames der koncerter via.  de sociale medier. Og den nye koncertform rummer mange fordele, fortæller Jakob Sveistrup, LADJ og Chris Grey & The BlueSpand, der alle har streamet koncerter under Covid19.

LADJ: ”Man kan se alle”

Når odenseanske LADJ ikke er DJ i byens butikker, barer og spillesteder eller optræder sammen med hip hopgruppen Crackhouse, så står han i sit eget hjem omgivet af vinyler, instrumenter og studiegear.

Han livestreamer ofte fra sit hiphoplaboratorium til sine følgere via. de sociale medier. Derfor var han heller ikke i tvivl om, at han skulle stable en virtuel koncert på benene, da han sammen med vennen UNG DMC udgav vinylen ”Den Gamle Skole” i april.

Selvom Dj’en, UNG DMC og resten af Crackhouse elsker at stå på den fysiske livescene, kan en streamet koncert nemlig noget, som den fysiske koncert ikke kan.

-  Man kan se alle. I en koncertsal kan man knap nok se, om folk hopper ind eller ud af bagdøren, fordi der er mørkt. Her kan du se det hele i chatten. Nerven i vores koncerter er den store kontakt, vi har med vores crowd. Det er sådan en hip hop ting. På scenen siger vi en masse ting, som crowded skal gentage. Her skrev folk det bare i chatten, og det var ret sjovt at opleve, fortæller  LADJ.

Ifølge den 26-årige DJ kunne han godt finde på at livestreame koncerter efter covid19, når han eller gruppen crackhouse udgiver nyt musik.

Jakob Sveistrup: ” Et pusterum i en røvtrist tid”

Jakob Sveistrup har livescenen som livsnerven. Lukningen af landets festivaler og koncertsale gjorde derfor, at han følte sig som en desperat oldermand med koncertabstinenser.

Udover at han livestreamede en koncert for at lindre sin egen trang til at optræde, havde han en andet vigtigt formål.

- Jeg vil gerne give folk et pusterum i en røvtrist tid, så det kan være lettere at være til, fortæller han.

Udover at koncerten tog noget af trykket på abstinenserne, mødte han nye fans.

-  Der var folk fra Sverige, Norge og Australien, som lyttede med. Det var vildt.  Man kan samle flere mennesker på en nem måde via sociale medier. Og så er det autentisk, fordi man ikke behøver at stille op med stort lys og fed makeup, lyder det fra Sveistrup.

Tirsdag klokken 20.30 livestreamer Sveistrup endnu en koncert, hvor han via. Facebook og Instagram inviterer på virtuel fællessang https://www.facebook.com/events/477439323004795/

En koncert, han afholder for at skabe lys i en trist coronatid. Sveistrup fortæller desuden, at han efter covid19 måske vil fortsætte med at streame små koncerter.

Chris Grey & The BlueSpand var det første band, som streamede en koncert fra Dexter. Foto: Chris Grey & The BlueSpand

Chris Grey & The BlueSpand: "Vi havde firegange udsolgt"

Det odenseanske band livestreamede en koncert fra spillestedet Dexter. Sammen havde de 800 virtuelle tilskuere, hvilket overhovedet ikke havde været mulig på Dexter, der max kan huse 200 koncertgæster.

- Vi havde fire gange udsolgt. Vi har fans, som følger os i hele verden. Derfor er livestreaming af koncerter en super genial måde at komme ud til folk, som vi normalt ikke kan komme ud til med mindre, at vi er på turné i landet, lyder det fra bandet, der fortæller, at de tidligere havde snakket om at streame koncerter.

Efter at Chris Grey & The BlueSpand spillede på Dexter, modtog de en kommentar fra en følger, som gav stof til eftertanke.

- Følgeren skrev, at det var rart, at der ikke var folk, som snakkede henover musikken. Det har jo været et problem på rigtig mange spillesteder. Ved den her type koncert bestemmer man selv, hvordan man vil høre musikken, fortæller bandet.

Chris Grey & The BlueSpand fortæller, at de sammen planlægger at lave flere livestreamede koncerter i fremtiden.

From the livestream Monday. Thanks to all who watched and supported us. We love you ❤️

Gepostet von Chris Grey & The BlueSpand am Mittwoch, 22. April 2020
Sådan lød det, da Chris Grey & The BlueSpand fyrede op for et tomt Dexter. Koncerten blev streamet via. Facebook